Kínai kel saláta
Kínai kel saláta: egyszerű alkotókból összeállítható, citromos olíva olaj öntettel készül. A viszonylag semleges ízű alapanyagot a háromféle hagyma kiválóan kiegészíti.
Tandoori csirkecombok
Tandoori csirkecombok: Indiában eredetileg agyagkemencében készül, de sütőben is elkészíthető. Lényeges eleme egy joghurtos, fűszeres pác indiai fűszerekkel.
Indiai zöldborsó krémleves
Indiai zöldborsó krémleves: finom leves, amely Indiában használatos fűszerekkel készül – krumpli és tejszín felhasználásával. Enyhén csípős, nagyon finom.
Rizses zöldséges csirkefalatok
Rizses zöldséges csirkefalatok: az alapanyagok szerencsés összeállítása folytán finom egytálétel készülhet, a színes zöldségeknek köszönhetően étvágygerjesztő megjelenésben.
Rántott sertés szűz zöldborsóval
Rántott sertés szűz zöldborsóval: jó alapanyag, kedvenc panírunkban megsütve, mi más lehet, mint finom. A zöldborsó pedig erre még rátesz egy lapáttal.
Gyors chilis bab
Gyors chilis bab: kukoricával, húsos raguval jellegzetes mexikói étel. Készítése többféle módon történhet. Előre gyártott készítmények használata megrövidíti munkádat.
Csípős csalamádé
Csípős csalamádé: az egyik legfinomabb savanyúság. Minden évszakban készíthető és a pénztárcádat sem terheli túlságosan. Nem csípős változatban is elkészíthető.
Kaszásleves
Kaszásleves: egyszerű alapanyagokból – a régi háztartásokban mindig voltak otthon – olyan egyszerű leves készíthető, amely elégséges energiát képes adni még a nehéz fizikai munkát végzőknek is.
Főtt kukorica
Főtt kukorica: a csemege kukorica főzése pofonegyszerűek tűnik, de azért nem árt, ha néhány dolgot tudsz még a főzéssel kapcsolatban. Ugyanis még ezt az egyszerű dolgot is el lehet rontani.
Paradicsom és paprika saláta
Paradicsom és paprika saláta: hagyományos – ecetes-cukros saláta öntettel – ahogy régebben a salátákat készítettük. Az ilyen öntet a paprikának nagyon jót tesz, kicsit megpuhítja.
Hasselbach burgonya
Hasselbach burgonya: ez a név egy különleges, beirdalt és sütőben sütött burgonyát takar, amely kiváló köret sült húsokhoz és önálló ételként is megállja a helyét.
Rodoszi saláta
Rodoszi saláta: az elnevezés önkényes. Nemrég jártam ezen a szép szigeten, ahol a hús- és halételeket általában hasáb burgonyával, ilyen salátával (zöldségekkel) és lepénykenyérrel tálalták.
Cukkini spagetti bolognai mártással
Cukkini spagetti bolognai mártással: ha van kész bolognai mártásod (pl. a fagyasztóban, negyed órán belül karcsúsító étel kerülhet az asztalra.
Cseresznyés süti
Cseresznyés süti: lehet készíteni piskóta- vagy egyenlőség-tésztából. Az utóbbi azért előnyösebb, mert a tészta zsiradékot (vajat) tartalmaz, így nehezebben szárad ki.
Húsos ravioli
Húsos ravioli: olyan tésztaétel, amelynek elkészítésére időt kell szánni. Nem túl bonyolult, de azért odafigyelést igényel, hogy a kis húsos táskák kifőzéskor ne nyíljanak ki.
Legutóbbi hozzászólások