Sárgarépás krumplifőzelék
Sárgarépás krumplifőzelék: mint sok minden, ez is véletlen műve. Egyik alapanyagból sem volt elég itthon, ezért összeházasítottam őket.
Sztrapacska csülökkel
Sztrapacska csülökkel: ez a recept a szokásos sztrapacskáétól abban tér el, hogy nem nyers reszelt, hanem főtt és áttört krumplival készült.
Harcsapaprikás túrós csuszával
Harcsapaprikás túrós csuszával: jellegzetes magyar ételként ismeri mindenki. Tálalhatod nokedlival is, de túrós csuszával tálalva igazi, finom különlegesség.
Marhapörkölt tarhonyával
Marhapörkölt tarhonyával jó párosítás. A tarhonya akkor igazán finom, ha főzés előtt serpenyőben át van pirítva. Nokedlival nem szokás tálalni.
Zöldborsó fagyasztása
Zöldborsó fagyasztása: tartósítási módszer. Akkor érdemes alkalmaznod, ha a kertedben terem, ajándékba kapod, vagy olcsón tudod beszerezni.
Lebbencs leves
Lebbencs leves: egyszerű hozzávalókból, készen vásárolt tésztából fűszerekkel gyorsan elkészíthető, egyszerű leves. Most már kevésbé népszerű, de az én gyermekkoromban sokszor készítették, mert pénztárcakímélő.
Tepsis karfiol
Tepsis karfiol sajtmártással nagyon finom és egyszerűen elkészíthető étel. Ha még nem készítettél, tervezd be minél előbb.
Párizsi szelet
Párizsi szelet: panírozott hús, amely sütés után belül puha, kívül ropogós. Hasonlóan készül a rántott húshoz, de a zsemlemorzsába forgatás elmarad.
Tarhonyás hús
Tarhonyás hús: egyszerű étel, nálunk sokáig nem került az asztalra, diák koromban ettem eleget. Amikor otthon készítettem tarhonyát, megváltozott a helyzet.
Sült csülök köretekkel
Sült csülök köretekkel: vele sült krumplival és dinsztelt piros káposztával. Szerintem ez a leginkább hozzá illő köret-változat.
Medvehagymás ételek, receptek
Medvehagymás ételek: már évek óta nagyon kedveltek és számuk egyre növekszik. A medvehagyma kellemes, fokhagymához hasonló illatával aromás levélzöldség.
Töltött kelkáposzta
Töltött kelkáposzta: miért ne? Készítésénél alkalmaztam néhány olyan fogást, amire lehet, hogy nem is gondolnál. Nézd meg a receptet és készítsd el az ételt!
Szárazbab főzelék sült virslivel
Szárazbab főzelék sült virslivel: ne feledkezz el róla, ha füstölt húst főzöl, mivel a leve kiváló a bab és lencse ételek készítéséhez.
Sült kacsa combok hagyományosan
Sült kacsa combok hagyományosan: elősütve, puhára párolva majd ropogósra sütve. Ezek a hagyományos sütés főbb lépései
Marchal máj egyszerűen
Marchal máj egyszerűen: (a francia származású Marchal József találmánya) szinte elfelejtett étel. Akár retrónak is nevezhetnénk. Régebben gyakran készítették a diákmenzákon is.
Legutóbbi hozzászólások