Párolt rizs készítése 5 lépésben
Párolt rizs készítése: többféleképpen lehetséges: sütőben, rizsfőzőben, mikrohullámú sütőben, tűzhelyen. De melyik a legegyszerűbb módszer, itt megtudhatod.
Meggyes piskóta torta
Meggyes piskóta torta: a legegyszerűbb torták egyike. Alig különbözik a meggyes piskótától, de azért tovább hozzávalókat is tartalmaz. Egyszerű, gyors, próbáld ki!
Sajttal töltött csirkemell
Sajttal töltött csirkemell: kiváló ünnep fogás. Ha a tölteléket és a köretet előző nap elkészíted, akkor nem lesz nagyon terhes, ha a befejező munkák az étkezés napjára maradnak.
Tojásos reggelik
Tojásos reggelik: ha ez szóba kerül, rendszerint a rántottára vagy a tükörtojásra gondolunk. Ha viszont egy kicsit utána nézünk, kiderül, hogy szuperélelmiszerről van szó.
Sajtos tészta sült baconnal
Sajtos tészta sült baconnal: igazi gyors étel. Nem is gondolnád, hogy a sült szalonna mennyire megváltoztatja az egyszerű ételt. Ha még nem készítettél, próbáld ki.
Kínai kel saláta
Kínai kel saláta: egyszerű alkotókból összeállítható, citromos olíva olaj öntettel készül. A viszonylag semleges ízű alapanyagot a háromféle hagyma kiválóan kiegészíti.
Tandoori csirkecombok
Tandoori csirkecombok: Indiában eredetileg agyagkemencében készül, de sütőben is elkészíthető. Lényeges eleme egy joghurtos, fűszeres pác indiai fűszerekkel.
Indiai zöldborsó krémleves
Indiai zöldborsó krémleves: finom leves, amely Indiában használatos fűszerekkel készül – krumpli és tejszín felhasználásával. Enyhén csípős, nagyon finom.
Rizses zöldséges csirkefalatok
Rizses zöldséges csirkefalatok: az alapanyagok szerencsés összeállítása folytán finom egytálétel készülhet, a színes zöldségeknek köszönhetően étvágygerjesztő megjelenésben.
Rántott sertés szűz zöldborsóval
Rántott sertés szűz zöldborsóval: jó alapanyag, kedvenc panírunkban megsütve, mi más lehet, mint finom. A zöldborsó pedig erre még rátesz egy lapáttal.
Gyors chilis bab
Gyors chilis bab: kukoricával, húsos raguval jellegzetes mexikói étel. Készítése többféle módon történhet. Előre gyártott készítmények használata megrövidíti munkádat.
Csípős csalamádé
Csípős csalamádé: az egyik legfinomabb savanyúság. Minden évszakban készíthető és a pénztárcádat sem terheli túlságosan. Nem csípős változatban is elkészíthető.
Kaszásleves
Kaszásleves: egyszerű alapanyagokból – a régi háztartásokban mindig voltak otthon – olyan egyszerű leves készíthető, amely elégséges energiát képes adni még a nehéz fizikai munkát végzőknek is.
Főtt kukorica
Főtt kukorica: a csemege kukorica főzése pofonegyszerűek tűnik, de azért nem árt, ha néhány dolgot tudsz még a főzéssel kapcsolatban. Ugyanis még ezt az egyszerű dolgot is el lehet rontani.
Paradicsom és paprika saláta
Paradicsom és paprika saláta: hagyományos – ecetes-cukros saláta öntettel – ahogy régebben a salátákat készítettük. Az ilyen öntet a paprikának nagyon jót tesz, kicsit megpuhítja.
Legutóbbi hozzászólások