A blog összes bejegyzése

Lecsó fagyasztása

Lecsó fagyasztása

Lecsó fagyasztása: a paprikát és paradicsomot feldarabolva zacskókban lefagyasztod, és felhasználáskor főzöd meg. Ezért lényegében lecsó alapot teszünk el ilyen módon.
bővebben…

Bevásárló lista

Bevásárló lista

Bevásárló lista: sokszor felmerült már az  igény, hogy jó lenne a receptekhez egy bevásárló lista. Egyszerűnek tűnik, de nem az. Hosszas gondolkodás után, azt hiszem, megtaláltam a megfelelő megoldást.

bővebben…

Svéd gomba

Svéd gomba

Svéd gomba – leginkább svéd gomba salátának nevezik, de el nem tudom képzelni, mitől kapta a  svéd és a saláta elnevezést. Mindegy is, hogy mi a neve, nagyon finom.

bővebben…

Töltött karalábé

Töltött karalábé

Töltött karalábé: zsenge zöldségből a legfinomabb. Húsos töltelék illik hozzá leginkább, amelynek alapja a darált sertéshús, és amelyet szinte tetszésed szerint változtathatsz és fűszerezhetsz.

bővebben…

Tökfőzelék tejfölös habarással

Tökfőzelék tejfölös habarással

Tökfőzelék tejfölös habarással: nevezhetném karcsúsító változatnak, mivel hozzáadott zsír nélkül készül, csak annyi zsiradék kerül a főzelékbe, amennyi a tejfölben van.

bővebben…

Kacsamell sütése hagyományos módon

Rozmaringos kacsamell

Rozmaringos kacsamell: az étel elkészítésénél a hagyományokat követtem, tehát ez a kacsamell nem rozé, hanem teljesen át van sütve. Régebben csak így készítettük. Próbáld ki te is, mert nagyon finom.

bővebben…

Fügefalevél szörp

Fügefalevél szörp

Fügefalevél szörp: az új divat. (Lám, lám, másra is használható a fügefalevél, mint amire Ádám és Éva használta a Paradicsomban.) A hozzávalók mennyiségét magam állítottam össze úgy, hogy minél egyszerűbb és bármilyen mennyiségre átszámítható legyen.

bővebben…

Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes: májusban vagy júniusban, amikor a cseresznye érik, szinte kötelező cseresznyés rétest készíteni. Friss gyümölcsből utolérhetetlen, de mirelitből is finom.

bővebben…

Zöldséges paella

Zöldséges paella

Zöldséges paella:  vegetáriánus, sőt vegán étel, mivel semmiféle állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz. Próbáld ki, mert így is nagyon finom.

bővebben…

Töltsd le most! Ingyen!

10+2 képes magyar recept, ételtörténetek

Magyar ételek

Hírlevélben minden héten
megkapod a következő hétre
heti menü javaslatomat a bevásárlólistával kiegészített
receptekre mutató linkekkel.

 
Név: *
e-mail: *
Kérem a hírlevelet is!
Elfogadom az
adatkezelési tájékoztatót.
 

– HIRDETÉS –

Legutóbbi hozzászólások

Egyszerű ételeket találsz a Facebookon is!

– HIRDETÉS –