A blog összes bejegyzése

Salátaleves

Salátaleves

Salátaleves: kissé szokatlanul hangzik. Ha a kertedben terem a saláta, próbáld ki, de akkor is megteheted, ha hónap vége felé már kissé lapos a pénztárcád.

bővebben…

Szedres süti

Szedres süti

Szedres süti: a sütemény alapja az egyenlőség tészta, vagyis egyenlő súlyú tojásból, vajból, lisztből és porcukorból áll. Többféle gyümölccsel is el lehet készíteni.

bővebben…

Rántott pontyfilé

Rántott pontyfilé

Rántott pontyfilé: kicsit több munkát igényel, mint a patkó formájú halszeletek, viszont nincs benne szálka, és ezért könnyebben, egyszerűbben fogyasztható.

bővebben…

Lecsós pontyfilé

Lecsós pontyfilé

Lecsós pontyfilé: alkotóit tekintve a rácpontyhoz hasonló étel, de az elkészítés módja kissé eltér ettől a hagyományos ételtől. Az ötlet Bíró Lajostól származik.

bővebben…

Zöldséges rántotta

Zöldséges rántotta

Zöldséges rántotta: az egyszerű tojásrántotta nagyon jól kombinálható különféle zöldségekkel – amelyeket a szezonalitásnak megfelelően lehet összeválogatni.

bővebben…

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille: magyarul francia lecsónak is nevezhetnénk, de nem az. Ez egy francia étel, amelynek ratatouille a becsületes francia neve, de nem lecsó.

bővebben…

Zöldborsós karfiolrizs

Zöldborsós karfiolrizs

Zöldborsós karfiolrizs: rizs-szerűre aprított karfiol zöldborsóval. Ha ránézel: mint a rizi-bizi. Kalóriaszegény, rostgazdag köret – és finom. Próbáld ki, nem bánod meg !

bővebben…

Bundás kenyér

Bundás kenyér

Bundás kenyér: az egyik legkedveltebb reggel annak is, aki fogyasztja és annak is, aki készíti, mivel egyszerű és nagyon gyorsan   elkészül. Ez a recept némi zöldfűszert is tartalmaz.

bővebben…