Pap Zsuzsa vagyok, ennek az oldalnak a tulajdonosa és üzemeltetője.

Iskolai végzettségem: okleveles vegyészmérnök. Oklevelemet a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem. Hosszú ideig dolgoztam ezen a területen. Amikor itt, Magyarországon az ipar leépült, más lehetőségeket kerestem. Évekig foglalkoztam termékek és szolgáltatások értékesítésével és ez alatt az idő alatt folyamatosan továbbképeztem magam más területeken is. Tovább nem untatlak itt a szakmai múltammal, hiszen ebben a témában ennek alig van jelentősége, csak azt emelem ki a történetemből, ami valamilyen összefüggésben van a háztartás vezetésével: a gyermekkori és felnőttkori tapasztalataimat és több évtizedes gyakorlatomat.

Gyermekkori tapasztalataim

Fontos momentumnak tartom, hogy apám  úgy öt éves korom táján – már az első zsebpénzemmel elszámoltatott (egy kis füzetben kellett nyilvántartást vezetnem: bevétel, kiadás és egyenleg rovatokban).Ez segített abban, hogy megtanuljak pénzzel és más dolgokkal is gazdálkodni.

Általános- és középiskolai éveimben

Faluban nőttem fel.  Tíz és tizennyolc éves korom között, egészen addig, míg dolgozni kezdtem, minden nyáron kerestem pénzt a mezőgazdaságban.  Egyik-másik munka bizony elég nehéz volt (általában napi tíz óra), ezért korán megtanultam becsülni a pénz értékét. A háztartás munkái közül saját ruháim mosása és vasalása, valamint a takarítás tartozott a feladataim közé. 

Fiatal felnőtt koromban

Húsz és huszonhét éves korom között a háztartás még egyáltalán nem érdekelt. Egyedül élve gondoskodtam magamról (közben kezdtem egyetemre járni – esti tagozaton) és megtanultam,hogyan lehet egy adott – nem túl magas – összegből megélni, de a házimunkákban alig volt jártasságom. Mosni – vasalni, takarítani tudtam ugyan, de főzni bizony nem – nem is volt rá szükségem.

Akkor – miért tőlem tanulj?

Több évtizede élek ugyanabban a házasságban  és ugyanennyi ideje gyakorolom a háztartás vezetését. Erről ugyan nincs oklevelem, de van négy évtizedes tapasztalatom különböző korú gyermekekkel, akik most már felnőttek és önálló életet élnek. Ebben az időben megtanultam főzni és nagyon megszerettem, mert igazi kreatív tevékenységnek tartom. Akik ettek nálam, azt mondják, jól  is főzök. 

Ez az oldal kezdetben úgy indult, hogy a háztartás minden területével foglalkoztam. Ezért találsz az oldalamon olyan cikkeket (háztartási tippek, gazdálkodás), amelyek nem  a főzéssel foglalkoznak. Ezért kapta az oldal a Háztartás Ma (értsd alatta: napjainkban) nevet. Később beláttam, hogy ez túl nagy falat, ezért maradt csak a gasztronómia. Ma már csak ilyen témájú cikkeket írok.Ha a háztartásnak más területei is érdekelnek, nézz körül a fent említett menüpontok alatt is.

 

További információ

2014 őszén szolgáltatásaim tovább bővültek a Főzz Könnyen Webáruház (www.fozzkonnyen.hu kínálatával, amelyben minőségi konyhai eszközöket találsz megfizethető áron:

 

fozz-konnyen

 

Amennyiben érdekelnek a konyhai eszközök, látogass el ide is:

www.fozzkonnyen.hu

 

Üdvözöllek az oldalamon!

Pap Zsuzsa

e-mail cím: pap[.]zsuzsa[@]haztartas-ma[.]hu

Telefonszám: +36-30-9001823