Gratinírozott karfiol

Online főzőtanfolyamok – Neked – Ugyan miért?

  • Otthon végezheted, a saját konyhádban, amikor csak akarod, időkorlát nélkül.
  • Időt takarítasz meg, mert nem kell közlekedned.
  • Itt a recept minden lépését követheted a saját tempódban, szövegben és képekben.
  • Ha valamit nem értesz, segítséget kapsz tőlem.

Online főzőtanfolyamok – Mi szükség van erre?

Hiszen az interneten tengernyi receptet találsz. Aztán, amikor sütni-főzni kezdesz a receptek alapján, többnyire kiderül, hogy valami nem stimmel, mert például

  • ízetlen lett a leves
  • csomós lett a rántás vagy a habarás
  • a főzelékben megállt a kanál
  •  kemény lett a hús
  • a panír levált a zöldségről
  • a piskóta összeesett – és még sorolhatnám tovább.

Keresed a hiba okát: hol van, hiszen te mindent úgy csináltál, ahogy az le van írva a receptekben.

Mi a baj az interneten található receptekkel?

(Tisztelet a kivételnek!)

  • pontatlanok
  • bizonyos ismereteket adottnak vesznek, ezért ezeket nem is tartalmazzák
  • ritkán vannak bennük olyan képsorok, amelyek a megértés segítenék – csak a kész ételt láthatod
  • a videókon ugyan látod, hogyan készül az étel, de a profik olyan sebességgel dolgoznak, amit nem tudsz követni és ezért egy-egy részletet többször is meg kell nézned, hogy megértsd
  • ha elakadsz, senkitől nem kapsz segítséget
  • aki tud főzni, még nem biztos, hogy tudását át tudja adni, azaz jó, részletekre is kitérő receptet is tud írni.

A sikertelen próbálkozások nem sikerélményt, hanem elégedetlenséget eredményeznek, a pénzedet és az idődet pazarolod.

Mi a probléma?

Az alapbaj – nem az időhiány, mint elsőre gondolnád – hanem valószínűleg az, hogy

  • nem ismered az alapokat
  • nincs olyan gyakorlatod a sütés-főzésben, hogy a receptek hiányosságait képes lennél pótolni.

Online főzőanfolyamok – Hogyan tudok neked segíteni?

  • A tanfolyamban az ételféleségeket olyan rendszerbe foglaltam, amelyben az egyes ételcsoportok ételeinek elkészítése hasonló alapismereteket feltételez.
  • Megtanítom neked ezeket az alapokat.
  • Részletes, képes receptekben bemutatom neked az ételkészítés gyakorlatát.
  • A tanfolyamon azt kapod, amire szükséged van ahhoz, hogy az elvégzett gyakorlatoknak köszönhetően – fejből, recept nélkül vagy akár új variációk alkotására is.
  • A tanfolyamot otthon végezheted akkor, amikor neked kedvező. Használhatod az anyagot akkor, és annyiszor, amikor és ahányszor csak akarod. Hozzáférésednek nincs időbeni korlátja sem.

A főzőtanfolyamok – számuk és terjedelmük miatt – egy külön honlapra kerültek (fozzjobban.hu) és egy rendszert alkotnak. Olyan ismereteket tartalmaznak, amelyek segítségével a főzés – beleértve a szorosan hozzá kapcsolódó ismereteket is – minden előzetes ismeret nélkül elsajátítható.

Három szintű ismeretanyagot foglalnak magukban: kezdő-, középhaladó- és haladó szintűt, amelyekből jelenlegi főzési ismereteid tudatában választhatod ki a neked való szintet.  Minden tanfolyam az alapokból indul, az előző szintet vagy szinteket is magában foglalja, tehát nem feltételez meglévő ismereteket.

Online főzőtanfolyamok a rendszerben

A rendszer a következő tanfolyamokból épül fel:

Kezdő online főzőtanfolyam

  • 21 lecke
  • 56 részletes képes recept

Paprikás csirke 1

Részletes ismertetést a tanfolyamról itt találsz.

Középhaladó online főzőtanfolyam

  • 24 lecke
  • 120 képes recept

Töltött cukkini 2

Részletes ismertetést a tanfolyamról itt találsz.

Haladó online főzőtanfolyam

  • 26 lecke
  • 200 képes recept

Brassói aprópecsenye 1

Részletes ismertetést a tanfolyamról itt találsz.

 

A tanfolyamok készítője:

Pap Zsuzsa