Tandoori csirkecombok: Indiában eredetileg agyagkemencében készül, de sütőben is elkészíthető. Lényeges eleme egy joghurtos, fűszeres pác indiai fűszerekkel.

Tandoori csirkecombok rizibizivel

Tandoori csirkecombok

Elkészítési idő:

Hozzávalók

2 adaghoz

A hús:

  • 4 db nagyobb alsó csirkecomb (kb. fél kg)

A páchoz:

  • 20 dkg görög joghurt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 teáskanál tandoori fűszerkeverék
  • 1 db citrom leve

Megjegyzések:

  • Négy adaghoz vedd mindennek a kétszeresét
  • Azért használj görög joghurtot, mert sűrű és nem folyik le a húsról.
  • A fenti fűszerkeverékek speciális üzletekben vagy nagy élelmiszeráruházakban már nálunk is kaphatók (nézz utána az interneten).
  • A tandoori fűszerkeverékben a következő fűszerek vannak: gyömbér, kurkuma, chili, fokhagyma, fűszerpaprika.

Bevásárlólista

  • 4 db nagyobb alsó csirkecomb
  • 2 db citrom
  • garam masala: a lehető legkisebb csomagolásban
  • tandoori fűszerkeverék: a lehető legkisebb csomagolásban
    Tandoori masala fűszerkeverék 1

    Tandoori masala fűszerkeverék 1

    Tandoori masala fűszerkeverék 2

    Tandoori masala fűszerkeverék 2

Emlékeztető: só

Előkészítés

  • A csirkecombokat megtisztítod a nemkívánatos dolgoktól (toll, lelógó bőr, stb.), leöblíted. (Ha konyhakészen veszed, akkor ezt nem kell megtenned.
  • Összeállítod a pácot: a fűszereket és a citromlevet a joghurtba kevered.

Tandoori csirkecombok készítése

  1. A csirkecombokat a pácba teszed, majd a hűtőben tárolod legalább 4 óra hosszat, de akár egész napot). – Érdekes, rózsaszín a pác (én még nem is láttam ilyen színű pácot), de sütés után ez a szín eltűnik.

    Pácolás tandoori masala indiai fűszered pácban

    Pácolás tandoori masala indiai fűszered pácban

  2. A sütőt előmelegíted 200 fokon.
  3. A csirke darabokat kiszeded a pácból és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszed.

    Pácolt csirkecombok

    Pácolt csirkecombok

  4. Beteszed a sütőbe és 30 – 35 perc alatt készre sütöd.

    Megsült csirkecombok

    Megsült csirkecombok

Megjegyzés:

  • Az étel neve az indiai tandoor szóból származik, ami agyagkemencét jelent. Régen abban sütötték, da ma már inkább sütőben készítik.

Elkészítési idő (a pácolási idő nélkül):

  • Előkészítés: 10 perc
  • Sütés: 35 perc

Összesen: 45 perc

Tandoori csirkecombok tálalása

Tálalhatod:

  • vegyes zöldsalátával
  • vegyes sült v. párolt zöldségekkel
  • zöldborsós rizzsel
  • sült krumplival
Tandoori csirkecombok tálalva 1

Tandoori csirkecombok tálalva 1

Tandoori csirkecombok tálalva 2

Tandoori csirkecombok tálalva 2

 

Étel, képek és recept: Pap Zsuzsa