Tandoori csirkecombok: Indiában eredetileg agyagkemencében készül, de sütőben is elkészíthető. Lényeges eleme egy joghurtos, fűszeres pác indiai fűszerekkel.
Tandoori csirkecombok
Elkészítési idő:
Hozzávalók
2 adaghoz
A hús:
- 4 db nagyobb alsó csirkecomb (kb. fél kg)
A páchoz:
- 20 dkg görög joghurt
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- 1 teáskanál tandoori fűszerkeverék
- 1 db citrom leve
Megjegyzések:
- Négy adaghoz vedd mindennek a kétszeresét
- Azért használj görög joghurtot, mert sűrű és nem folyik le a húsról.
- A fenti fűszerkeverékek speciális üzletekben vagy nagy élelmiszeráruházakban már nálunk is kaphatók (nézz utána az interneten).
- A tandoori fűszerkeverékben a következő fűszerek vannak: gyömbér, kurkuma, chili, fokhagyma, fűszerpaprika.
Bevásárlólista
- 4 db nagyobb alsó csirkecomb
- 2 db citrom
- garam masala: a lehető legkisebb csomagolásban
- tandoori fűszerkeverék: a lehető legkisebb csomagolásban
Tandoori masala fűszerkeverék 1
Tandoori masala fűszerkeverék 2
Emlékeztető: só
Előkészítés
- A csirkecombokat megtisztítod a nemkívánatos dolgoktól (toll, lelógó bőr, stb.), leöblíted. (Ha konyhakészen veszed, akkor ezt nem kell megtenned.
- Összeállítod a pácot: a fűszereket és a citromlevet a joghurtba kevered.
Tandoori csirkecombok készítése
- A csirkecombokat a pácba teszed, majd a hűtőben tárolod legalább 4 óra hosszat, de akár egész napot). – Érdekes, rózsaszín a pác (én még nem is láttam ilyen színű pácot), de sütés után ez a szín eltűnik.
Pácolás tandoori masala indiai fűszered pácban
- A sütőt előmelegíted 200 fokon.
- A csirke darabokat kiszeded a pácból és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszed.
Pácolt csirkecombok
- Beteszed a sütőbe és 30 – 35 perc alatt készre sütöd.
Megsült csirkecombok
Megjegyzés:
- Az étel neve az indiai tandoor szóból származik, ami agyagkemencét jelent. Régen abban sütötték, da ma már inkább sütőben készítik.
Elkészítési idő (a pácolási idő nélkül):
- Előkészítés: 10 perc
- Sütés: 35 perc
Összesen: 45 perc
Tandoori csirkecombok tálalása
Tálalhatod:
- vegyes zöldsalátával
- vegyes sült v. párolt zöldségekkel
- zöldborsós rizzsel
- sült krumplival
Tandoori csirkecombok tálalva 1
Tandoori csirkecombok tálalva 2
Étel, képek és recept: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások