Kínai kel saláta: egyszerű alkotókból összeállítható, citromos olíva olaj öntettel készül. A viszonylag semleges ízű alapanyagot a háromféle hagyma kiválóan kiegészíti.

Kínai kel saláta húshoz

Kínai kel saláta

Elkészítési idő:

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 db nagyobb méretű kínai kel belső levelei (a külső részből lehet kínai kel főzelék)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db közepes lila hagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • só, bors

Bevásárlólista

  • 1 db nagyobb méretű kínai kel belső levelei (a külső részből lehet kínai kel főzelék)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db közepes lila hagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 db citrom

Emlékeztető: só, bors

Előkészítés

  • A kínai kel külső leveleit leszeded, félre teszed. A belső leveleket vékony szeletekre vágod.

    Kínai kel feldarabolva

    Kínai kel feldarabolva

  • A vöröshagymát megtisztítod, majd apróra vágod.
  • A lila hagymát megtisztítod, karikára vágod.
  • Az újhagymáról levágod a felső sötétzöld szárakat, ha szükséges, a külső részt lehúzod, majd a belsejét felkarikázod.

    Kiegészítő hozzávalók

    Kiegészítő hozzávalók

Kínai kel saláta készítése

  1. A fenti módon előkészített anyagokat egy tálba teszed. Megsózod (közben megkóstolod), és frissen őrölt borsot teszel rá. (Köménymag is illik hozzá.)

    Hozzávalók egy tálban

    Hozzávalók egy tálban

  2. Fél óráig állni hagyod.
  3. Az alkotókat összekevered.

    Hozzávalók összekeverve

    Hozzávalók összekeverve

  4. Rácsurgatod a fél citrom levét, majd ráöntöd a két (esetleg 3) evőkanál olíva olajat. Ismét összekevered és ezzel a kínai kel saláta el is készült. Kínai kel saláta

Megjegyzés:

  • Ha szeretnéd táplálóbbá tenni, hozzá tehetsz még cikkekre vágott főtt tojást.

Elkészítési idő:

  • Hozzávalók előkészítésed: 15 perc
  • Saláta összekeverése: 5 perc
  • Pihentetés: 30 perc

Összesen50 perc

Tálalás

Az olívás salátákat nem szükséges külön tányérra tenni. Közvetlenül a hús mellé tálalhatod, mint ahogy a képen is látod.

Kínai kel saláta húshoz

Tálalva húshoz

 

Étel, képek és recept: Pap Zsuzsa