Kínai kel saláta: egyszerű alkotókból összeállítható, citromos olíva olaj öntettel készül. A viszonylag semleges ízű alapanyagot a háromféle hagyma kiválóan kiegészíti.
Kínai kel saláta
Elkészítési idő:
Hozzávalók
4 adaghoz
- 1 db nagyobb méretű kínai kel belső levelei (a külső részből lehet kínai kel főzelék)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db közepes lila hagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1/2 citrom leve
- só, bors
Bevásárlólista
- 1 db nagyobb méretű kínai kel belső levelei (a külső részből lehet kínai kel főzelék)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db közepes lila hagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 db citrom
Emlékeztető: só, bors
Előkészítés
- A kínai kel külső leveleit leszeded, félre teszed. A belső leveleket vékony szeletekre vágod.
- A vöröshagymát megtisztítod, majd apróra vágod.
- A lila hagymát megtisztítod, karikára vágod.
- Az újhagymáról levágod a felső sötétzöld szárakat, ha szükséges, a külső részt lehúzod, majd a belsejét felkarikázod.
Kínai kel saláta készítése
- A fenti módon előkészített anyagokat egy tálba teszed. Megsózod (közben megkóstolod), és frissen őrölt borsot teszel rá. (Köménymag is illik hozzá.)
- Fél óráig állni hagyod.
- Az alkotókat összekevered.
- Rácsurgatod a fél citrom levét, majd ráöntöd a két (esetleg 3) evőkanál olíva olajat. Ismét összekevered és ezzel a kínai kel saláta el is készült.
Megjegyzés:
- Ha szeretnéd táplálóbbá tenni, hozzá tehetsz még cikkekre vágott főtt tojást.
Elkészítési idő:
- Hozzávalók előkészítésed: 15 perc
- Saláta összekeverése: 5 perc
- Pihentetés: 30 perc
Összesen50 perc
Tálalás
Az olívás salátákat nem szükséges külön tányérra tenni. Közvetlenül a hús mellé tálalhatod, mint ahogy a képen is látod.
Étel, képek és recept: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások