Sajtos tészta sült baconnal: igazi gyors étel. Nem is gondolnád, hogy a sült szalonna mennyire megváltoztatja az egyszerű ételt. Ha még nem készítettél, próbáld ki.
Sajtos tészta sült baconnal
Elkészítési idő:
Hozzávalók
4 adaghoz:
- 30 dkg száraz metélt tészta
- 1 evőkanál só
- 4 szelet vékonyra szelt bacon
- 20 dkg félkemény reszelhető sajt, pl. trappista
- 4 evőkanál tejföl
Megjegyzés:
- A képeken 2 adag készítését fogod látni.
Bevásárlólista
- 1 nagyobb csomag száraz metélt tészta (legyen több, mint 30 dkg)
- 1 csomag bacon
- 20 dkg félkemény sajt
- 1 kis pohár tejföl
Emlékeztető: só
Előkészítés
- Külön nem szükséges, mert amíg a tészta fő, a többi munkát el lehet végezni.
Sajtos tészta sült baconnal – elkészítés
- A tészta főzővizét (kb. 2,5 litert) felteszed melegedni. Ha van vízforralód, használd azt, mert energiatakarékos megoldás. A tésztafőzés lobogó forró vízben történjen.
Tésztafőzés
- Amíg a tészta fő, elkészíted a többi hozzávalót.
- Egy serpenyőben felteszed a szalonnát sülni.
Szalonna sütése 1
- A sajtot lereszeled.
Reszelt sajt
- Amikor a szalonna hullámosra, ropogósra sült, kiszeded a serpenyőből.
Szalonna sütése 2
- A tésztát főzheted fogkeményre, mint az olaszok, de annál puhábbra is, ahogy a magyar konyhában szokás.
- Amikor a tészta megfőtt, leszűröd.
Tészta főzővízből kiszedve
- Leöblítés nélkül tányérokra szeded.
Tészta tányérra szedve
- Megszórod a sajttal és tejfölt teszel a sajt tetejére.
Tészta sajttal és tejföllel
Elkészítési idő:
- Vízforralás: 10 perc
- Tésztafőzés: 10 perc
Összesen: 20 perc
Tálalás
Ráhelyezed a sült szalonnákat és ezzel ki is tálaltad:
Tálalva 1
Tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások