Rántott sertés szűz zöldborsóval: jó alapanyag, kedvenc panírunkban megsütve, mi más lehet, mint finom. A zöldborsó pedig erre még rátesz egy lapáttal.

Rántott szűzérmék zöldborsóval

Rántott sertés szűz

Elkészítési idő:

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 4 szelet ferdére szeletelt sertés szűz (egy darabból kb. 8 szelet készíthető)
  • 20 dkg mirelit zöldborsó

Fűszerek: só, frissen őrölt bors

A panírozáshoz:

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 0,7 – 0,8 liter napraforgó olaj a sütéshez

Megjegyzések:

  • Ha 4 adagot készítesz, ahhoz kell az egész sertés szűz darab.
  • A többi hozzávalóból vedd a kétszeresét.

Bevásárlólista

  • 1 db sertés szűz
  • 45 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 db tojás
  • 1 liter napraforgó olaj

Emlékeztető: só, bors, liszt, zsemlemorzsa

Előkészítés

  • A hús-szeleteket kissé kiklopfolod, sózod és frissen őrölt borssal megszórod.

    Sertés szűz szeletek

    Sertés szűz szeletek

  • A zöldborsót kiveszed a fagyasztóból. Langyos vízzel leöblíted, hogy kissé felmelegedjen, majd egy lábosba teszed, és nagyon alacsony hőmérsékleten elkezded felmelegíteni.

Rántott sertés szűz zöldborsóval – elkészítés

  1. A sütő olajat elkezded melegíteni.
  2. A sózott és fűszerezett húst panírozod: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatod és egy tányéron egymás mellé (nem egymásra!) teszed.
    Panírozás 1

    Panírozás 1

    Panírozás 2

    Panírozás 2

    Panírozás 3

    Panírozás 3

    Panírozott hús-szeletek

    Panírozott hús-szeletek

  3. Amikor az olaj felforrósodott, beleteszed a húst, a panír egy-két perc alatt megsül. Ezután visszaveszed a hőmérsékletet, hogy a hús belseje is átsüljön. Ez gyorsan, 5 – 6 perc alatt megtörténik. Közben a panír szép aranybarnára sül.

    Hús sütése

    Hús sütése

  4. A húst kiszeded, dupla törlőpapíron vagy rácson lecsepegteted. Ezzel a hús elkészült.

    Rántott hús szeletek

    Rántott hús szeletek

  5. Közben a zöldborsó is megpuhul, tálalhatsz.

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 5 perc
  • Sütés, lecsepegtetés: 10 perc

Összesen: 15 perc.

Megjegyzés:

  • Ha van még egy kis időd, készíthetsz még köretként kevés hasábburgonyát vagy párolt rizst.

Rántott sertés szűz zöldborsóval – tálalás

A hús-szeleteket  tányérokra teszed, a zöldborsót és az esetleges második köretet mellé halmozod.

Rántott szűzérmék zöldborsóval tálalva

Rántott szűzérmék zöldborsóval tálalva

Rántott szűzérmék zöldborsóval és rizzsel

Rántott szűzérmék zöldborsóval és rizzsel

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa