Rántott sertés szűz zöldborsóval: jó alapanyag, kedvenc panírunkban megsütve, mi más lehet, mint finom. A zöldborsó pedig erre még rátesz egy lapáttal.
Rántott sertés szűz
Elkészítési idő:
Hozzávalók
2 adaghoz
- 4 szelet ferdére szeletelt sertés szűz (egy darabból kb. 8 szelet készíthető)
- 20 dkg mirelit zöldborsó
Fűszerek: só, frissen őrölt bors
A panírozáshoz:
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 0,7 – 0,8 liter napraforgó olaj a sütéshez
Megjegyzések:
- Ha 4 adagot készítesz, ahhoz kell az egész sertés szűz darab.
- A többi hozzávalóból vedd a kétszeresét.
Bevásárlólista
- 1 db sertés szűz
- 45 dkg mirelit zöldborsó
- 1 db tojás
- 1 liter napraforgó olaj
Emlékeztető: só, bors, liszt, zsemlemorzsa
Előkészítés
- A hús-szeleteket kissé kiklopfolod, sózod és frissen őrölt borssal megszórod.
- A zöldborsót kiveszed a fagyasztóból. Langyos vízzel leöblíted, hogy kissé felmelegedjen, majd egy lábosba teszed, és nagyon alacsony hőmérsékleten elkezded felmelegíteni.
Rántott sertés szűz zöldborsóval – elkészítés
- A sütő olajat elkezded melegíteni.
- A sózott és fűszerezett húst panírozod: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatod és egy tányéron egymás mellé (nem egymásra!) teszed.
- Amikor az olaj felforrósodott, beleteszed a húst, a panír egy-két perc alatt megsül. Ezután visszaveszed a hőmérsékletet, hogy a hús belseje is átsüljön. Ez gyorsan, 5 – 6 perc alatt megtörténik. Közben a panír szép aranybarnára sül.
- A húst kiszeded, dupla törlőpapíron vagy rácson lecsepegteted. Ezzel a hús elkészült.
- Közben a zöldborsó is megpuhul, tálalhatsz.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 5 perc
- Sütés, lecsepegtetés: 10 perc
Összesen: 15 perc.
Megjegyzés:
- Ha van még egy kis időd, készíthetsz még köretként kevés hasábburgonyát vagy párolt rizst.
Rántott sertés szűz zöldborsóval – tálalás
A hús-szeleteket tányérokra teszed, a zöldborsót és az esetleges második köretet mellé halmozod.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások