Gyors chilis bab: kukoricával, húsos raguval jellegzetes mexikói étel. Készítése többféle módon történhet. Előre gyártott készítmények használata megrövidíti munkádat.
Gyors chilis bab
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók
2 adaghoz
- 25 dkg darált húsból készült bolognai ragu
- 1 doboz 400 g-os chilis bab konzerv (töltő tömeg: 250 g
- 1/2 doboz 340 g-os csemege kukorica konzerv(1 doboz töltő tömege: 285 g)
- fűszerek: só, bors, római kömény, chili (pl. chili szósz: 1 kiskanál)
Megjegyzések:
- Bolognai ragu helyett készíthetsz 250 g darált húsból l db hagymával, 2 gerezd fokhagymával, 10 dkg paradicsompürével, 1 teáskanál pirospaprikával, sóval, borssal húsos alapot.
- A chilit többféle módon tehetesz az ételbe, legegyszerűbb a készen is kapható chili szósz.
- 4 adaghoz vedd a hozzávalók kétszeresét.
Bevásárlólista
(a bolognai ragus változathoz):
- 1 doboz 400 g-os Happy Frucht chilis bab konzerv
- 1 doboz 340 g-os Bonduelle csemege kukorica konzerv
Emlékeztető: 25 dkg előre elkészített bolognai ragu, só, bors, római kömény, chili szósz
Előkészítés
- A bolognai raguval készült változathoz nem szükséges előkészítés. A konzervek kinyitás egy-két percet vesz igénybe.
Gyors chilis bab készítése
- A ragut egy közepes méretű lábasba teszed. Ha nagyon sűrű lenne, kevés vízzel felhígítod.
- Amikor átmelegedett, hozzá teszed a chilis babot a sűrű levével együtt. Összekevered és felmelegíted.
- Amikor már meleg, hozzákevered a fél doboz csemege kukoricát. Összekevered, megkóstolod.
- Ha szükséges, megsózod. Ha nem tartod elég csípősnek, tégy hozzá chili szószt (esetleg csípős paprikát).
- Ezzel a chilis bab el is készült. Tálalhatod.
Ez az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető babos étel azok között, amit eddig ajánlottam neked feltéve, hogy a bolognai mártást már korábban elkészítetted.
Elkészítési idő (bolognai mártás készítése nélkül):
- Előkészítés: 2 perc
- Alkotók összekeverése, felmelegítése, felforralás: 8 perc
Összesen: 10 perc
Tálalás
Az ételt úgy tálalhatod – kicsit mélyebb tányérban – mint egy főzeléket.
Sztori:
A mexikói ételek Kaliforniában is nagyon elterjedtek és kedveltek. Ha még emlékszel, a Los Aneles rendőrségénél dolgozó Colombo nyomozó is mindenhol a chilit (chilis babot) ette.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások