Ponty Orly módra sörtésztában: a gázt tartalmazó panír könnyű, finom. Gyorsan sülő húsoknak ideális bundázó anyaga. Könnyű és finom, ha jól készíted.

Ponty Orly módra tálalva

Ponty Orly módra sörtésztában

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 8 szelet ponty vagy ponty filé
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg liszt
  • 2– 3 dl sör (hozzávetőleges érték, nem lehet pontosan megadni a mennyiséget)
  • fűszerek: só, bors
  • sütéshez olaj (nagyjából fél liter, lábas méretétől függő)

Előkészítés

  1. A  halszeleteket sózod, borsozod, majd fél órára félre teszed (hűvös helyre).
  2. Elkészíted a sörtésztát. Ne hagyd állni, hanem azonnal kezd el a panírozást, mert különben a tésztában levő buborékok eltávoznak, és az eredmény olyan lesz, mintha palacsintatésztában paníroztad volna. Itt most csak röviden, képekben mutatom be:
    Panír hozzávalói

    Panír hozzávalói

    Hozzávalók összekeverve

    Hozzávalók összekeverve

    Tojáshab hozzáadása

    Tojáshab hozzáadása

    Sör hozzákeverve

    Sör hozzákeverve

  3. Felteszed a sütő olajat melegedni. (A sütés idejére el kell érnie nagyjából 190 -200 fokot. Persze nem lesz otthon hőmérőd, ezért itt egy kis tapasztalatra lesz majd szükséged.)

Panírozás, sütés

A halszeleteket először lisztbe forgatod.

Hal panírozása 1

Hal panírozása 1

Beleteszed a sörtésztába. Ügyelj arra, hogy a halszeleteken mindenhol legyen panír.

Hal panírozása 2

Hal panírozása 2

Kiemeled (használj húsfogót), kissé lecsepegteted, majd azonnal a forró olajba teszed sülni.

Hal sütése 1

Hal sütése 1

Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítod (használj fogót), és a másik oldalát is megsütöd.

Hal sütése 2

Hal sütése 2

Amikor a másik oldal is szép aranybarnára sült, a húst fogóval kiemeled, lecsepegteted és papírtörlővel bélelt tálra teszed, hogy a rajta maradt fölösleges olajat a papírtörlő leszívja.

Hal megsütve

Hal megsütve

Megjegyzés:

Az olajnak megfelelő hőfokot el kell érnie, de nem melegedhet túl.

  • Ha nem elég meleg az olaj, a panír fel fogja szívni és élvezhetetlen lesz a túl sok olajtól, amit még le sem tudsz csepegtetni.
  • Ha túl meleg, a panír pillanatok alatt átsül, megpirul, belül pedig a hús vagy hal nyers marad.

Elkészítési idő:

  • Hal előkészítése, sörtészta elkészítése: 15 perc
  • Panírozás, sütés 2 adagban: 20 perc

Összesen: 35 perc

Tálalás

Az Orly módra sült halat, csirkemellet tálalhatod zöldségekkel, salátával, mártással.

Zöldségekkel

Ponty Orly módra zöldségekkel

Ponty sörtésztában céklával

Ponty sörtésztában céklával

Ponty Orly módra tálalva

Ponty Orly módra tálalva

 

Képek: saját készítésű ételek saját felvételei

 

Ha tetszett, mutasd meg másoknak is:
error