Categories Menu

Ponty Orly módra

Ponty Orly módra: a gőzt vagy gázt tartalmazó panír könnyű, finom. Gyorsan sülő húsoknak ideális bundázó anyaga. Könnyű és finom, ha jól készíted. 

Ponty Orly módra tálalva

Ponty Orly módra

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 8 szelet ponty vagy ponty filé
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg liszt
  • 2– 3 dl sör (hozzávetőleges érték, nem lehet pontosan megadni a mennyiséget)
  • fűszerek: só, bors
  • sütéshez olaj (nagyjából fél liter, lábas méretétől függő)

Előkészítés

  1. A  halszeleteket sózod, borsozod, majd fél órára félre teszed (hűvös helyre).
  2. Elkészíted a sörtésztát. Ne hagyd állni, hanem azonnal kezd el a panírozást, mert különben a tésztában levő buborékok eltávoznak, és az eredmény olyan lesz, mintha palacsintatésztában paníroztad volna. Itt most csak röviden, képekben mutatom be:
    Panír hozzávalói

    Panír hozzávalói

    Hozzávalók összekeverve

    Hozzávalók összekeverve

    Tojáshab hozzáadása

    Tojáshab hozzáadása

    Sör hozzákeverve

    Sör hozzákeverve

  3. Felteszed a sütő olajat melegedni. (A sütés idejére el kell érnie nagyjából 190 -200 fokot. Persze nem lesz otthon hőmérőd, ezért itt egy kis tapasztalatra lesz majd szükséged.)

Panírozás, sütés

A halszeleteket először lisztbe forgatod.

Hal panírozása 1

Hal panírozása 1

Beleteszed a sörtésztába. Ügyelj arra, hogy a halszeleteken mindenhol legyen panír.

Hal panírozása 2

Hal panírozása 2

Kiemeled (használj húsfogót), kissé lecsepegteted, majd azonnal a forró olajba teszed sülni.

Hal sütése 1

Hal sütése 1

Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítod (használj fogót), és a másik oldalát is megsütöd.

Hal sütése 2

Hal sütése 2

Amikor a másik oldal is szép aranybarnára sült, a húst fogóval kiemeled, lecsepegteted és papírtörlővel bélelt tálra teszed, hogy a rajta maradt fölösleges olajat a papírtörlő leszívja.

Hal megsütve

Hal megsütve

Megjegyzés:

Az olajnak megfelelő hőfokot el kell érnie, de nem melegedhet túl.

  • Ha nem elég meleg az olaj, a panír fel fogja szívni és élvezhetetlen lesz a túl sok olajtól, amit még le sem tudsz csepegtetni.
  • Ha túl meleg, a panír pillanatok alatt átsül, megpirul, belül pedig a hús vagy hal nyers marad.

Elkészítési idő:

  • Hal előkészítése, sörtészta elkészítése: 15 perc
  • Panírozás, sütés 2 adagban: 20 perc

Összesen: 35 perc

Tálalás

Az Orly módra sült halat, csirkemellet tálalhatod zöldségekkel, salátával, mártással.

Zöldségekkel

Ponty Orly módra zöldségekkel

Ponty sörtésztában céklával

Ponty sörtésztában céklával

 

Képek: saját készítésű ételek saját felvételei

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás