Medvehagymás ételek: már évek óta nagyon kedveltek és számuk egyre növekszik. A medvehagyma kellemes, fokhagymához hasonló illatával aromás levélzöldség.
Medvehagymás ételek
Medvehagyma
Az első friss tavaszi zöldség. Szezonja március közepétől április közepéig tart. Szabadon szedhető azokban az erdőkben, ahol terem. Virágzásáig szedhető. Szedésénél ügyelni kell arra, hogy a gumója és legalább egy levele ép maradjon, hogy a következő évben is élvezhessük. Számtalan étel és ételkiegészítő készíthető belőle.
Nem kell érte az erdőbe menni, mert a piacokon is kapható. Csokorban árulják akkor, amikor a szezonja van. Egy csokor általában 10 dkg. Az ételek készítésénél a szár egy részét is fel lehet használni, de ha bimbót találsz benne, azt sajnos, ki kell dobni.
Egészségvédő hatása: kedvező a gyomor- és bélrendszerre, valamint a kiválasztó szervrendszerre is. Vérnyomáscsökkentő hatása is ismert.
A medvehagymából készíthető ételek
Összegyűjtöttem neked az oldalamon szereplő medvehagymás ételek leírásait. Hogy ne kelljen receptekre vadásznod, az étel címe egy link, amelynek segítségével rögtön a recepthez jutsz.
Elkészítési ideje: 50 perc
Medvehagyma leves
Elkészítési ideje: 40 perc
Medvehagyma krémleves
Elkészítési ideje: 40 perc
Medvehagyma főzelék
Elkészítési ideje: 25 perc
A legfinomabb medvehagyma mártás
Elkészítési idő: 35 perc
Medvehagymás tészta
Elkészítési idő: 30 perc
Medvehagymás sonkás tészta
Elkészítési idő: 60 perc
Medvehagymás palacsinta
Elkészítési idő: 150 perc
Medvehagymás pogácsa
Elkészítési idő: 70 perc
Medvehagymás tócsni
Medvehagyma eltevése
Ha szeretnéd a medvehagymát szezonon kívül is fogyasztani, tartósíthatod több módszerrel:
Tartósítás módja: levegőtől elzárás olajjal
Elkészítési idő: 40 perc
Eltarthatóság: hűtőben néhány hét
Medvehagyma pesztó
Tartósítás módja: fagyasztás
Elkészítési idő: 55 perc
Eltarthatóság: 1 év
Medvehagyma krém
Ételek, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások