Sajtkrémleves: nem túl gyakran szoktunk sajtból levest készíteni. Én sem szoktam, de úgy gondoltam kipróbálom és összeraktam egy egyszerű változatot, amelynek az alapja besamel mártás.
Sajtkrémleves
Elkészítési idő:
Hozzávalók
2 adaghoz
- 15 dkg trappista sajt
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 2 szelet kenyér
- Fűszerek: szerecsendió, só, petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma
Megjegyzés:
- Többféle sajtból is készítheted.
- Tej helyett használhatsz tej-tejszín keveréket.
Bevásárlólista
- 15 dkg trappista sajt
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: vaj, tej, liszt, szerecsendió
Előkészítés
- A sajtot megreszeled.
- A két szelet kenyeret megpirítod.
- A petrezselyem egy részét felaprított.
Sajtkrémleves készítése
- A vajból és lisztből világos rántás készítesz.
Vajas rántás készítése
- Felengeded a tejjel, majd az egészet felmelegíted.
Felengedve meleg tejjel
- Beleteszed a reszelt sajtot. A meleg leves-alapban egyenletesen szétkevered.
Reszelt sajtok hozzáadása
- Fűszerezed sóval és szerecsendióval. (A szerecsendiót frissen reszelve tedd hozzá.) Ezzel a leves elkészült.
Fűszerezés
Sajtkrémleves készen
- A pirított kenyeret bedörzsölöd a fokhagymával és kockákra vágod. (Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy nem kerülj több zsiradék a levesbe.)
Kruton egyszerűen 1
Kruton egyszerűen 2
Kruton készen
Megjegyzés:
A szerecsendió nagyon intenzív és jellegzetes fűszer. Légy óvatos az adagolással.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 10 perc
- Leves elkészítése: 15 perc
- Kenyérkockák készítése: 5 perc
Összesen: 30 perc
Sajtkrémleves tálalása
A levest tányérokba mered, megszórod a fokhagymás kenyérkockákkal és vágott petrezselyemmel.

Tálalva 1

Tálalva 2
Sajtmártást is találsz az oldalon.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa










Legutóbbi hozzászólások