Joghurtos uborkaleves: a nyári melegek hideg levese. Kevés hozzávalóból nagyon gyorsan elkészíthető. Turmixgépre vagy botmixerre lesz hozzá szükséged.

Joghurtos uborkaleves

Joghurtos uborkaleves

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 1 db kígyó uborka
  • 1 db közepes lila hagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 szál mentalevél (helyettesíthető petrezselyemmel)
  • só, bors

Bevásárlólista

  • 1 db kígyó uborka
  • 1 db közepes lila hagyma
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 csokor petrezselyem

Emlékeztető: fokhagyma, só, bors

Előkészítés

  • Az uborkát  kis kockákra vágod.

    Felaprított uborka

    Felaprított uborka

  • A lila hagyma felét felkarikázod, felét felaprítod.

    Felaprított lila hagyma

    Felaprított lila hagyma

  • A fokhagymát apróra vágod.

    Apróra vágott fokhagyma

    Apróra vágott fokhagyma

  • A petrezselyem felét felaprítod.

Joghurtos uborkaleves készítése

  1. Az uborkát, felaprított lila hagymát, fokhagymát, a felaprított petrezselymet és joghurtot turmixgépben vagy botmixer segítségével összedolgozod.
    Turmixolás 1

    Turmixolás 1

    Turmixolás 2

    Turmixolás 2

  2. Sóval, borssal ízesíted – kóstolással állítod be.

Megjegyzés:

  • Ha a turmix gép nem indulna be, vagy a botmixxerrel történő összekeverés után túl sűrű lenne, adj hozzá vizet a megfelelő sűrűség eléréséhez.

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 10 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Összesen: 15 perc

Joghurtos uborkaleves tálalása

Az  elkészült levest tányérokba szeded, lila hagymával, mentával vagy petrezselyemmel díszíted.

Joghurtos uborkaleves tálalva 1

Tálalva 1

Joghurtos uborkaleves tálalva 2

Tálalva 2

 

Szöveg és képek: Pap Zsuzsa