Joghurtos uborkaleves: a nyári melegek hideg levese. Kevés hozzávalóból nagyon gyorsan elkészíthető. Turmixgépre vagy botmixerre lesz hozzá szükséged.
Joghurtos uborkaleves
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók
2 adaghoz
- 1 db kígyó uborka
- 1 db közepes lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár joghurt
- 1/2 csokor petrezselyem
- 2 szál mentalevél (helyettesíthető petrezselyemmel)
- só, bors
Bevásárlólista
- 1 db kígyó uborka
- 1 db közepes lila hagyma
- 1 kis pohár joghurt
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: fokhagyma, só, bors
Előkészítés
- Az uborkát kis kockákra vágod.
Felaprított uborka
- A lila hagyma felét felkarikázod, felét felaprítod.
Felaprított lila hagyma
- A fokhagymát apróra vágod.
Apróra vágott fokhagyma
- A petrezselyem felét felaprítod.
Joghurtos uborkaleves készítése
- Az uborkát, felaprított lila hagymát, fokhagymát, a felaprított petrezselymet és joghurtot turmixgépben vagy botmixer segítségével összedolgozod.
Turmixolás 1
Turmixolás 2
- Sóval, borssal ízesíted – kóstolással állítod be.
Megjegyzés:
- Ha a turmix gép nem indulna be, vagy a botmixxerrel történő összekeverés után túl sűrű lenne, adj hozzá vizet a megfelelő sűrűség eléréséhez.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 10 perc
- Elkészítés: 5 perc
Összesen: 15 perc
Joghurtos uborkaleves tálalása
Az elkészült levest tányérokba szeded, lila hagymával, mentával vagy petrezselyemmel díszíted.
Tálalva 1
Tálalva 2
Szöveg és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások