Kruton: fokhagymás olajban és vajban pirított kenyérkocka. Itt most egy nagyon egyszerű megoldást találsz, amit talán csak fokhagymás pirított kenyérkockának nevezhetnék.
Kruton (crouton) készítése
Elkészítési idő: 6 perc
Hozzávalók
- 4 szelet fehér kenyér (lehet szendvicskenyér is)
- 1 gerezd fokhagyma
Bevásárlólista
- Fehér kenyér (ha nincs otthon)
Emlékeztető: fokhagyma
Megjegyzések:
- A kenyeret úgy szeleteld, hogy beleférjen a kenyérpirítóba.
- Semmi tévedés: ez olaj nélkül készül!
- Lehet, hogy a guruk meg fognak ezért kövezni, hogy amit itt leírok az nem tökéletes, de ha elolvasod, lehet hogy átveszed ezt a módszert, mert egyszerű, gyors és hihetetlenül olcsó megoldás mind az alapanyag, mind az energiafelhasználás szempontjából. Saját találmányom.
Készítés
- A 4 szelet kenyeret kenyérpirítóban megpirítod.
- Fokhagymával mindkét oldalát bedörzsölöd.
- Kockákra vágod és már készen is vagy.
Megjegyzések:
- Igen, a kenyérkockáknak nincs mind a hat oldala megpirítva, de ez az élvezeti értéken semmit nem változtat, hiszen a kenyérpirítóban az egész kenyérszelet kissé átpirul.
- Lehet, hogy csak fokhagymás pirított kenyérkockának nevezhetném.
- Mivel nem tartalmaz olajat, akár fogyókúrás krutonnak is nevezhetném.
Elkészítési idő:
- Kenyér felszeletelése: 1 perc
- Pirítás: 2 perc
- Bekenés fokhagymával: 1 perc
- Kockákra vágás: 2 perc
Összesen: 6 perc
Kruton felhasználása
Használhatod:
Levesbetétként (pl. édesburgonya krémleveshez)
Levesbetétként (pl. paradicsomleveshez)
- Saláták (pl. cézár saláta) kiegészítőjeként
Megjegyzés:
Készen is megveheted. Kiskereskedelmi forgalomban 10 dkg ára 300 – 400 FT. Nagybani vásárlás esetén 1 kg ára kb. 1400 Ft. Mit gondolsz? Megéri?
Képek: saját készítésű fokhagymás kenyérkocka saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások