Categories Menu

2017. május 15. | Téma: Zöldséges étel | 1 hozzászólás

Spárga baconben

Spárga baconben: egy finom aromájú zöldség és egy erőteljes füstölt íz párosítása. Azt gondolnád, hogy valami furcsa dolog sül ki majd belőle – de nem. Én sem voltam biztos abban, hogy valami finomat alkotok, de végül is az lett.

Spárga baconben 1

 

Elkészítési idő:

  • Spárga tisztítása, előfőzése: 20 perc
  • Baconbe csavarás: 10 perc
  • Sütés: 10 perc

Összesen: 40 perc

 

Spárga baconben elkészítése

Hozzávalók

4 személyre előételként tálalva

  • 1 csomag fehér spárga (16 – 20 szál) – zöld spárgából is elkészítheted, ekkor az előfőzés ne legyen több, mint 2 – 3 perc
  • 16 – 20 szelet bacon szalonna (annyi, ahány szál spárgád van)
  • 2 szál friss rozmaring, esetleg más zöld fűszer, például zsálya – fűszernövény nélkül is elkészítheted
  • a tálaláshoz kevés majonéz, olíva bogyó

Előkészítés

Elkészítés

  1. A sütés előtt a fehér spárgát célszerű előfőzni. Ügyelj arra, hogy a főzéskor a spárgafejek ne érjenek a vízbe. Ezt megoldhatod spárgafőző edénnyel (de ilyen kevés háztartásban található, mivel viszonylag rövid ideig van használatban, a képen látható módon (egy fazékban rozsdamentes evőeszköz tartóval),  de akár úgy is, hogy a spárgákat összekötöd és kikötöd a fazék füleihez, vagy valamivel kitámasztod. Az előfőzés ideje: 5 – 10 perc.
    Fehér spárga előfőzése 1

    Fehér spárga előfőzése 1

    Fehér spárga előfőzése 2

    Fehér spárga előfőzése 2

  2. Az előfőzött spárgaszálakat beletekered egy-egy szelet bacon szalonnába.
    Spárga és bacon

    Spárga és bacon

    Spárga betekerése baconbe

    Spárga betekerése baconbe

  3. Egy (vagy két) serpenyőbe kevés olíva olajat teszel, beleteszed a spárgaszálakat. Mellé dobsz 2 szál rozmaringot vagy zsályát.

    Spárga átsütése

    Spárga átsütése

  4. Amikor az alsó felük megpirult, megfordítod és a másik felüket is megsütöd.

Spárga baconben tálalása

Tálalásnál tehetsz mellé:

  • majonézt
  • hollandi mártást (simán vagy zöld fűszeresen)
  • remoulade mártást
  • kapormártást
  • olajbogyókat.
    Spárga baconben - tálalás 1

    Spárga baconben – tálalás 1

    Spárga baconben - tálalás 2

    Spárga baconben – tálalás 2

    Spárga baconben - tálalás 3

    Spárga baconben – tálalás 3

    Spárga baconben - tálalás 4

    Spárga baconben – tálalás 4

Megjegyzés:

A fenti megoldásban ez az étel előételként szerepel. Lehet azonban könnyű vacsora-étel is. Ez esetben 4 személyre 2 csomag spárgát kell vásárolnod és négyfelé elosztanod.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    1 hozzászólás

    1. Spárga és bacon, mindkettő jó kaja, együtt meg még jobb 😀 Láttam olyan receptet ahol Serrano sonkával csinálják, nekem a bacon szimpatikusabb.
      Mautner Zsófi és Széll Tamás persze ebben is profik, van itt egy kis válogatás tőlük: http://www.lidlkonyha.hu/Magazin/A-tavasz-kedvenc-zoeldsege

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás