Sült csirkecombok: az egyik legegyszerűbben elkészíthető húsétel. Munka alig van vele és nagyon sokféle körettel tálalható. Ízlés szerint fűszerezve fél órán belül sütheted is.
Sült csirkecombok készítése – recept
Elkészítési idő: 100 perc (ebből munka: 10 perc)
Hozzávalók
4 személyre
- 4 db nagyobb csirkecomb
- Fűszerek: 2 kávéskanálnyi majoránna, 1 kávéskanálnyi rozmaring, 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
- Só: ízlés szerint
- Pácoláshoz: 2 teáskanálnyi olíva olaj
- Pároláshoz 1/2 dl víz
Bevásárlólista
- 4 db nagyobb csirkecomb
Emlékeztető: majoránna, rozmaring, kakukkfű, olíva olaj, só
Megjegyzések:
- Lehetőleg azonos méretű csirkecombokat vásárolj, mert egyenletesebben átsülnek a húsdarabok.
- Természetesen, ha nagyobb étkűek is vannak a családban, a csirkecombok mennyiségét tetszés szerint megváltoztathatod. A készítési mód ugyanaz, legfeljebb egy kicsit több idő kell az előkészítéshez.
- Az előkészítést előző nap is elvégezheted, így az étkezés napján csak sütni kell.
Előkészítés
- A csirkecombokat szükség szerint megtisztítod és megmosod.
- A felső és alsó combrész között kettévágod.
Csirkecombok félbevágva
- A nem bőrös oldalukon a csontig bevágod. Ez azért célszerű, mert a sütésnél – ha egészben készíted – ez a rész sül át a legnehezebben.
- A bőrös oldalukon megsózod, majd megfordítod a darabokat.
- A bőr nélküli oldalt megsózod és meginted a fűszerekkel. A kakukkfű aromája nagyon intenzív, ezért nagyon kevés kell belőle. A fűszereket belenyomkodok a húsba.
Csirkecombok fűszerezve
- Olajjal megkened a fűszeres oldalt, majd a bőrös oldalt is. Úgy rakd egy tálba, hogy a fűszeres oldalak nézzenek egymás felé, hogy a bőrös oldalra ne kerüljön sok fűszer.
Csirkecombok pácban
Csirkecombok sütése
- A húsdarabokat egy tűzálló tálban egymás mellé rakod, bőrös oldalukkal felfelé.
Csirkecombok sütőtálban
- A sütőtálat lefeded, vagy letakarod alufóliával
- A sütést 160 fokon kezded. Kezdetben a húsból víz fog távozni, ennek gőzében fog a hús puhára párolódni.
- Fél óra után megnézed. Amikor a hús megpuhult, leveszed a tál tetejét vagy a fóliát és a hőmérsékletet 20 fokra emeled. A következő, körülbelül 15 percben a csirke alatt levő folyadékból elpárolog a víz, és visszamarad egy fenomenális fűszeres szaft, amelyet felhasználhatsz a köret öntözésére.
- A sütés végén, ha van a sütődben, még egy-két percet rágrillezhetsz, így a hús még ropogósabb lesz.
Elkészítési idő:
- Csirkecombok tisztítása, darabolása, fűszerezése: 10 perc
- Pihentetés (pácolás): 30 perc
- Sütés: 60 perc
Összesen 100 perc (ebből munka: 10 perc)
Sült csirkecombok tálalása
A sült hús alá tehetsz egy salátalevelet. Köretként szóba jöhet krumplipüré, párolt zöldség, majonézes saláta, friss saláta.
Sült csirkecombok tálalva
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások