Baconbe tekert csirkemell: az egyik , ha nem is a leggyorsabban, de a legegyszerűbben elkészíthető csirkemell étel, az íze viszont fenséges.
Baconbe tekert csirkemell recept
Elkészítési idő: 60 perc (ebből munka: 15 perc)
Baconbe tekert csirkemell hozzávalók
4 személyre
- 1 db csirkemell filé
- 6 szelet hosszú, vékony (szeletelve kapható) szalonna
- só
- 1 kávéskanál fehér bors
- 1 kávéskanál szárított vagy eldörzsölt friss rozmaring és még 2 szál
- 1 mokkás kanál kakukkfű (szárított vagy eldörzsölt friss)
- 1 evőkanál sertés- vagy baromfizsír
- néhány szál petrezselyem
Bevásárlólista
- 1 db csirkemell filé
- 1 csomag hosszú, vékony (szeletelve kapható) szalonna
- 1 csokor petrezselyemzöld
Emlékeztető: zsír, őrölt fehér bors, rozmaring, kakukkfű,
Megjegyzés:
- A nagyobb étkűeknek ez nem lesz elég, kétszeres mennyiség, tehát 2 db csirkemell kell (azaz fejenként egy-egy húshenger). Ez esetben a többi hozzávalót is meg kell kétszerezni.
- Természetesen – ha úgy adódik, te is kifilézheted a csirkemellet.
- Más, esetleg megszokottabb fűszereket is lehet használni.
Előkészítés
- A csirkemell darabokat megmosod (a konyhakészeket nem szükséges).
- A belső oldalukon megsózod és befűszerezed.
Csirkemellek fűszerezve
- Összehajtod úgy, hogy a fűszeres oldaluk belül legyen.
- Egy vágódeszkán feltekered rá a szalonna szeleteket úgy, hogy mindenhol le legyenek takarva.
Betekerés baconbe 1
Betekerve baconbe 2
Megjegyzés:
- Ezt a munkát akár előző nap is elvégezheted.
Baconba tekert csirkemell készítés
Ez az egyszerű étel néhány lépésben elkészíthető:
- Felolvasztod és felmelegíted a zsírt egy akkora lábasban, amelyben a betekert csirkemellek úgy elférnek, hogy nem kell azokat egymásra tenni.
Lesütés
- A forró zsírban megforgatod a húsdarabokat. Használj húsfogót, ne szurkáld meg a tekercseket, hogy a hús leve benne maradjon (az ízanyagok egy rész elveszne és a hús ki is száradhatna).
- Tedd mellé a rozmaring ágacskákat (a rozmaringot ágon is meg lehet szárítani), tölts alá 1 – 2 evőkanálnyi vizet, fedd le és párold puhára. (Mivel a hús viszonylag vastag, nagyjából 45 perc kell hozzá.
Fűszerezés rozmaringgal
Párolás
- Amikor a hús már puha, süsd le a lét zsírjára, és ha a hús sütés közben még nem pirult meg, forgasd meg és süsd át a felületét szép világos barnára.
Lesütés 2
- Ezzel a a hús el is készült
Csirkemellek átsütve
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 10 perc
- Zsírban átforgatás, sütés: 50 perc
Összesen: 60 perc (ebből munka: 15 perc)
Baconba tekert csirkemell – tálalás
Tálalhatod krumplipürével, gombával, különféle más zöldségekkel. Paleo köretek is illenek hozzá.
Baconbe tekert csirkemell tálalva 2
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Köszi Zsuzsi, megpróbálom megcsinálni, igaz, hogy csak mell filé van itthon. de ha két szeletet összerakok, hátha sikerül. Majd megmondom, hogy sikerült.