Párolt csirkemell fetás céklával: lehet, hogy kicsit szokatlan megoldás, de nyugodtan kipróbálhatod, mert nagyon finom!

Párolt csirkemell fetás céklával

Párolt csirkemell fetás céklával

Elkészítési idő:  65 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

A csirkemellhez:

  • 2 db csirkemell filé (egy csirkemellből készítve)

    Csirkemell filé

    Csirkemell filé

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • Fűszerek: só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű

A fetás céklához:

  • 4 db közepes méretű cékla
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 mokkás kanál kömény

Bevásárlólista

  • 2 db csirkemell filé (egy csirkemellből készítve)
  • 2 szelet füstölt szalonna (kb. 10 dkg
  • 4 db közepes méretű cékla
  • 20 dkg feta sajt

Emlékeztető: só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű, olíva olaj, kömény

Előkészítés

  • A céklák két végéből a hosszan kiálló részeket levágod, a céklákat megmosod, lehetőleg egyenként alufóliába csomagolod.
  • 190 fokon előmelegített sütőben 1 órán át sütöd. Amikor már kissé kihült, a héját lehúzod.
  • A feta sajtot felkockázod.

    Feta sajt kockák

    Feta sajt kockák

  • A csirkemellek mindkét oldalát megsózod, borssal, majoránnával, kakukkfűvel fűszerezed.
    Csirkemell fűszerezve 1

    Csirkemell fűszerezve 1

    Csirkemell fűszerezve 2

    Csirkemell fűszerezve 2

Párolt csirkemell fetás céklával – elkészítés

  1. A befűszerezett csirkemelleket egy nagyobb serpenyőben mindkét oldalukon lesütöd.
    Csirkemell sütése 1

    Csirkemell sütése 1

    Csirkemell sütése 2

    Csirkemell sütése 2

  2. Lefeded szalonna szeletekkel.

    Csirkemell sütése szalonnával

    Csirkemell sütése szalonnával

  3. Kevés vizet töltesz alá, lefeded és puhára párolod.

    Csirkemell párolása

    Csirkemell párolása

  4. Közben a sütőben sült céklákat felkockázod.
  5. Kevés sót, köménymagot és olíva olajat teszel rá. Átforgatod.

    Sült cékla köménnyel, olíva olajjal

    Sült cékla köménnyel, olíva olajjal

  6. Ezzel a köret el is készült.  A fetás céklaköret elkészítését részletesebben itt olvashatod.
  7. Amíg ezzel elkészülsz, a csirkemell megpuhul. Ellenőrizd egy hegyes fűvel. Ha nem elég puha, párold tovább, amíg puha lesz. Amikor a csirkemell elkészült, 10 perc pihentetés után tálalhatsz.

Elkészítési idő:

  • Cékla sütése, feldarabolása (közben a csirkemell párolása, feta sajt felkockázása): 65 perc
  • Köret befejezése: 5 perc

Összesen: 70 perc

Párolt csirkemell fetás céklával – tálalás

A csirkemelleket kétfelé vágod. Így lesz 4 adag hús. A fetás céklaköretet mellé tálalod.

Párolt csirkemell fetás céklával tálalva 1

Tálalva 1

Párolt csirkemell fetás céklával tálalva 2

Tálalva 2

 

Étel, képek és szöveg: Pap Zsuzsa