Párolt csirkemell fetás céklával: lehet, hogy kicsit szokatlan megoldás, de nyugodtan kipróbálhatod, mert nagyon finom!
Párolt csirkemell fetás céklával
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
A csirkemellhez:
- 2 db csirkemell filé (egy csirkemellből készítve)
- 2 szelet füstölt szalonna
- Fűszerek: só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű
A fetás céklához:
- 4 db közepes méretű cékla
- 20 dkg feta sajt
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 mokkás kanál kömény
- só
Bevásárlólista
- 2 db csirkemell filé (egy csirkemellből készítve)
- 2 szelet füstölt szalonna (kb. 10 dkg
- 4 db közepes méretű cékla
- 20 dkg feta sajt
Emlékeztető: só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű, olíva olaj, kömény
Előkészítés
- A céklák két végéből a hosszan kiálló részeket levágod, a céklákat megmosod, lehetőleg egyenként alufóliába csomagolod.
- 190 fokon előmelegített sütőben 1 órán át sütöd. Amikor már kissé kihült, a héját lehúzod.
- A feta sajtot felkockázod.
- A csirkemellek mindkét oldalát megsózod, borssal, majoránnával, kakukkfűvel fűszerezed.
Párolt csirkemell fetás céklával – elkészítés
- A befűszerezett csirkemelleket egy nagyobb serpenyőben mindkét oldalukon lesütöd.
- Lefeded szalonna szeletekkel.
- Kevés vizet töltesz alá, lefeded és puhára párolod.
- Közben a sütőben sült céklákat felkockázod.
- Kevés sót, köménymagot és olíva olajat teszel rá. Átforgatod.
- Ezzel a köret el is készült. A fetás céklaköret elkészítését részletesebben itt olvashatod.
- Amíg ezzel elkészülsz, a csirkemell megpuhul. Ellenőrizd egy hegyes fűvel. Ha nem elég puha, párold tovább, amíg puha lesz. Amikor a csirkemell elkészült, 10 perc pihentetés után tálalhatsz.
Elkészítési idő:
- Cékla sütése, feldarabolása (közben a csirkemell párolása, feta sajt felkockázása): 65 perc
- Köret befejezése: 5 perc
Összesen: 70 perc
Párolt csirkemell fetás céklával – tálalás
A csirkemelleket kétfelé vágod. Így lesz 4 adag hús. A fetás céklaköretet mellé tálalod.
Étel, képek és szöveg: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások