Categories Menu

Kolbászos lecsó

Kolbászos lecsó: az egyik legáltalánosabb lecsó-féleség. A lecsónak ezer fajtája létezik. A legismertebbek egyike a kolbászos lecsó. Hát csapjunk is bele a lecsóba.

Kolbászos lecsó-1

Kolbászos lecsó készítése

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

4 személyre számítva

  • 1,2 kg vastagabb húsú zöldpaprika
  • 0,4 kg paradicsom
  • 3 db közepes vöröshagyma
  • 1 db csípős paprika (csak a csípőset kedvelőknek)
  • 5 – 10 dkg sertészsír vagy szalonna
  • 30-40 dkg gyengén füstölt, puhább kolbász
  • 1 evőkanál piros, édes fűszerpaprika
  • só (ízlés szerinti mennyiségben

A hozzávalók előkészítése

  • A szalonnát felkockázod.
  • A hagymát megtisztítod, félkarikára vagy apróra vágod.
  • A paprikát kicsumázod, majd karikákra vagy hosszúkás szeletekre vágod.
  • A paradicsomot – a szár helyével ellentétes oldalon – kereszt alakban bemetszed és  1-2 perces forró vízbe mártás után héjától megszabadítod.  Kisebb kockákra vágod. Ha nem vagy kényes, a héja benne is maradhat.
  • A kolbászt víz alatt megnedvesíted, bőrét lehúzod, karikára vágod.

Elkészítés

  1. A zsírt egy megfelelő méretű lábosban felolvasztod, vagy ha szalonnát használsz, azt kiolvasztod.
  2. A feldarabolt hagymát ráteszed, üvegesre párolod.

    Hagyma párolása

    Hagyma párolása

  3. Leveszed a tűzhelyről, beleteszed és elkevered a piros fűszerpaprikát.
  4. Ráteszed a paradicsomot (vagy egy részét, ha szeretnéd, hogy a végén legyen benne olyan paradicsom, amely nem főtt szét). Összekevered, levet fog ereszteni, így a paprika nem károsodhat.

    Lecsó alap

    Lecsó alap

  5. Ráteszed a feldarabolt paprikát és lassú tűzön fedő alatt párolni kezded. A paradicsom kiengedi a levét, a paprika összeesik.

    Kolbászos lecsó - paprika hozzáadása

    Zöldpaprika hozzáadva

  6. Mielőtt teljesen megpuhulna, beleteszed a kolbászkarikákat és készre főzöd.
    Kolbász hozzáadva

    Kolbász hozzáadva

    Kolbászos lecsó - készen

    Kolbászos lecsó – készen

Elkészítési idő:

  • Hozzávalók előkészítése: 15 perc
  • Lecsó főzése: 15 perc
  • Lecsó főzése kolbásszal: 5 perc

Összesen: 35 perc

Kolbászos lecsó tálalása

Tálalhatod magában egy szelet kenyérrel, készíthetsz hozzá tarhonyát, rizst, vagy akár kuszkuszt, bulgurt, quinoát kedved szerint. Bemutatok néhány példát:

Kolbászos lecsó tálalva

Köret nélkül

Kolbászos lecsó rizzsel

Rizzsel körítve

Kolbászos lecsó tarhonyával

Tarhonyával körítve

 

Ha érdekel, néhány dolgot megtudhatsz még a lecsó készítéséről és az étel eredetéről is.

 

Kolbászos lecsó képek: saját készítésű étel saját felvételei

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás