Categories Menu

2015. augusztus 21. | Téma: Zöldséges étel | 0 hozzászólás

Kolbászos lecsó

Kolbászos lecsó: az egyik legáltalánosabb lecsó-féleség. A lecsónak ezer fajtája létezik. Magam sem tudok kétszer teljesen egyformát készíteni, mert a hozzávalókat nem szoktam kimérni, hanem csak úgy szemre megsaccolni figyelembe véve azt is, hogy éppen miből mennyi van itthon. Mégis vannak olyan alapfajták, amelyekben ha a hozzávalók mennyisége nem is, de  fajtái legalább azonosak. Ezek egyike a kolbászos lecsó. Hát csapjunk is bele a lecsóba.

Kolbászos lecsó-1

 

Kolbászos lecsó készítése

Hozzávalók

4 személyre számítva

  • 1,2 kg vastagabb húsú zöldpaprika
  • 0,4 kg paradicsom
  • 3 db közepes vöröshagyma
  • 1 db csípős paprika (csak a csípőset kedvelőknek)
  • 5 – 10 dkg sertészsír vagy szalonna
  • 30-40 dkg gyengén füstölt, puhább kolbász
  • 1 evőkanál piros, édes fűszerpaprika
  • só (ízlés szerinti mennyiségben

A hozzávalók előkészítése

  • A szalonnát felkockázod.
  • A hagymát megtisztítod, félkarikára vagy apróra vágod.
  • A paprikát kicsumázod, majd karikákra vagy hosszúkás szeletekre vágod.
  • A paradicsomot 1-2 perces forró vízbe mártás után héjától megszabadítod, majd kisebb kockákra vágod. Ha nem vagy kényes, a héja benne is maradhat.
  • A kolbász bőrét leszeded, karikára vágod.

Elkészítés

A zsírt egy megfelelő méretű lábosban felolvasztod, vagy ha szalonnát használsz, azt kiolvasztod.

A feldarabolt hagymát ráteszed, üvegesre párolod.

Leveszed a tűzhelyről, beleteszed és elkevered a piros fűszerpaprikát.

Ráteszed a paradicsomot (vagy egy részét, ha szeretnéd, hogy a végén legyen benne olyan paradicsom, amely nem főtt szét). Összekevered, levet fog ereszteni, így a paprika nem károsodhat.

Ráteszed a feldarabolt paprikát és lassú tűzön fedő alatt párolni kezded. A paradicsom kiengedi a levét, a paprika összeesik. Mielőtt teljesen megpuhulna, beleteszed a kolbászkarikákat és készre főzöd.

 

Kolbászos lecsó - hagyma dinsztelése

 

Kolbászos lecsó - paradicsom hozzáadása

 

Kolbászos lecsó - paprika hozzáadása

 

Kolbászos lecsó - kolbász hozzáadása

 

Kolbászos lecsó tálalása

Tálalhatod magában egy szelet kenyérrel, készíthetsz hozzá tarhonyát vagy rizst kedved szerint. Bemutatok néhány példát:

 

Kolbászos lecsó tálalva

 

Kolbászos lecsó rizzsel

 

Kolbászos lecsó tarhonyával

 

 

Itt olvashatod a lecsó készítésének 10 fortélyát.

 

Képek:

saját készítésű étel saját felvételei

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás