Harcsapörkölt: kevésbé népszerű, mint tejfölös habarással készült harcsapaprikás. Nehezebb elkészíteni, mert a halhús gyorsan puhul, így a hagyományos pörkölés itt nem jöhet szóba.

Harcsapörkölt nokedlival 1

Harcsapörkölt recept

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

4-6 személyre

  • 1 kg harcsafilé
  • 2 db közepes hagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 1 kiskanál csípős piros fűszerpaprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • só, bors

Elkészítés

Mivel a hal könnyen szétfő, a hagyományos módon nem célszerű többször zsírjára sütni, inkább arra kell törekedni, hogy a pörkölt alapnak ne legyen nagy a víztartalma, és a halkockákat sem kell ellepnie. A könnyen puhuló halhúst kevés vízzel is meg lehet párolni.

  1. Aprítsd fel a hagymát.
  2. Kezd el párolni olvasztott zsíron.

    Hagyma párolása

    Hagyma párolása

  3. Közben aprítsd fel a zöldpaprikát, paradicsomot és a halat.

    Harcsa feldarabolva

    Harcsa feldarabolva

  4. Amikor a hagyma  kész, vedd le a tűzhelyről, add hozzá a fűszerpaprikát, zöldpaprikát és paradicsomot és az aljára önts nagyon kevés vizet. Keverd össze, ha szükséges, adj még hozzá egy kis vizet.
    Pörkölt alap 1

    Pörkölt alap 1

    Pörkölt alap 2

    Pörkölt alap 2

    Pörkölt alap 3

    Pörkölt alap 3

  5. Amikor kész az alap, add hozzá a felkockázott harácsát, sózd meg és kevés vízzel párold a halat puhára. Közben ne kevergesd, csak rázogasd, hogy a harcsa darabok szét ne essenek.

    Harcsa-darabok pörkölt alapon

    Harcsa-darabok pörkölt alapon

  6. Amikor a harcsa megpuhult, a pörkölt elkészült.

    Párolás

    Harcsapörkölt készen

Elkészítési idő:
  • hagymaaprítás, hal felkockázása, paprika, paradicsom feldarabolása: 15 perc
  • Pörkölt alap és pörkölt elkészítése: 20 perc
Összesen: 35 perc

Tálalás

Tálalhatod

  • nokedlival
  • kapros nokedlival
  • széles metélttel
  • juhtúrós galuskával
Harcsapörkölt tálalva 1

Harcsapörkölt tálalva

Megjegyzés:

krumpli, rizs nem illik hozzá.

 

Harcsapörökölt recept képek: saját készítésű étel saját felvételei.

 

Ha tetszett, mutasd meg másoknak is: