Töpörtyűkrém: a fenséges ízű, de kissé zsíros töpörtyű semleges ízű tojással és fűszerekkel keverve nagyon finom szendvics-alap, vagy akár tízórai alapját is képezheti.
Töpörtyűkrém
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
- 10 dkg töpörtyű
- 4 db kisebb, vagy 3 db nagyobb tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db kisebb hagyma (lehet lila hagyma)
- 1 csokor petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
Előkészítés
- A tojásokat megfőzöd és héjukat eltávolítod.
Tojások főzése
Megtisztított tojások
- A töpörtyűt késsel felaprítod és egy mélyebb edénybe teszed.
A tojásokat tojásszeletelővel mindkét oldalukra fordítva felszeleteled.
Tojások felaprítása
- A hagymát felaprítod.
Fokhagyma felaprítva
Töpörtyűkrém készítése
- A töpörtyűhöz hozzáadod a felaprított hagymát, a feldarabolt tojást és a petrezselymet.
- Sót és frissen őrölt borsot is teszel rá.
Töpörtyűkrém hozzávalók
- Villával masszává összedolgozod.
- Ha nem áll össze, annyi (kb. 1 – 2 evőkanálnyi) tejfölt adsz hozzá, hogy kenhető massza legyen belőle.
Tejföl hozzáadása
- Megkóstolod, ha szükséges, további sóval, borssal ízesíted.
- Ismételten összedolgozod. Ezzel a krém elkészült.
- Megfelelő méretű tálba teszed. Fogyasztásig hűtőben tárolod.
Elkészítési idő:
- Alkotók feldarabolása: 10 perc
- Feldarabolt alkotók összedolgozása: 5 perc
- Befejező műveletek: 5 perc
Összesen: 20 perc
Töpörtyűkrém tálalása, felhasználása
Tálalás
- Megfelelő méretű tálban
Felhasználás
- Szendvics alap
Töpörtyűkrémes szendvicsek
- Két kenyér között zöldségekkel kiegészítve tízórai
- Hidegtálak alkotója
- Hideg vacsora
Étel és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások