Befőzés infó: ez egy szolgáltatás neked – tőlem. Arra gondoltam – ha érdekel a befőzés és tartósítás – rendszeresen információt kapsz arról, mit és hogyan tudsz befőzni.

Eper

Eper

Befőzés infó

Hogyan és miért jött létre?

A gondolat a napokban pattant ki a fejemből: elhatároztam, hogy bővíteni fogom szolgáltatásaim körét. Elindítom a Befőzés infót. Hetente tájékoztatást kapsz tőlem arról, milyen befőzések, tartósítások aktuálisak az év adott időszakában. Az a tény indított erre a gondolatra, hogy mostani bokros teendőim közepette majdnem elfeledkeztem egy befőzés szempontjából fontos gyümölcsről, a meggyről és csak a véletlenen múlt, hogy sikerült beszereznem. Nem szeretném, hogy te is így járj valamelyik gyümölccsel vagy zöldséggel.

Meggy

Meggy

Miért jó neked?

Ez egy fontos kérdés azok számára, akik többre értékelik a saját maguk által eltett dolgokat, mint a készen vásároltakat – és lehet, hogy te is közéjük tartozol. Mindnyájan tudjuk, hogy a házilag készített dzsemek és lekvárok minőségét, ízét – tegyen az ipar bármit – a nagy mennyiségben, konzervgyárakban készített termékek meg sem közelítik. Hogy miért van ez, nem tudom pontosan megmondani. Talán azért, mert nagy mennyiségeknél a készítés közben nem lehet beavatkozni. Például: ha a gyümölcs savanykásabb, mint kellene, lehet bele tenni kicsivel több cukrot, Ha nem elég savanykás, belenyomhatsz egy kis citromot. Változtathatod a sűrűséget pektinnel vagy a főzési idővel. Fűszerezheted a birsalmalekvárt kedvedre vagy kihagyhatod belőle a szegfűszeget és még folytathatnám.

Birsalma

Birsalma

Miért hasznos neked?

Több ok miatt lehet hasznos neked ez az infó:

  • figyelmeztet téged az aktualitásokra
  • többlet információt kapsz a befőzésekről
  • haszonnal jár: a kertedben termelt (vagy az ajándékba kapott) zöldségeket, gyümölcsöket nem hagyod kárba veszni

Őszibarack

Őszibarack

Befőzés infó – hogyan használd?

Nyisd meg a hírlevelet, olvasd át és használd fel a számodra fontos információkat, amelyek tájékoztatnak téged

  • az aktuális befőzésekről
  • az aktuális árakról
  • a beszerzési lehetőségekről

Szilva

Szilva

Milyen további ismereteket szerezhetsz?

Több évtizede főzök be és tartósítok gyümölcsöket, zöldségeket. Nemcsak a tevékenység érdekelt ebben a témában, hanem utána néztem

  • miért romlanak meg a tartósított, befőzött alapanyagok?
  • hogyan lehet a nem kívánt eredményt kiküszöbölni?
  • milyen feltételei vannak, hogy az eltett termékek ne romoljanak meg?

Gyakorlati tapasztalataimat és elméleti ismereteimet három tanfolyamban foglaltam össze, amelyekből különböző szinteken megismerheted a befőzés, tartósítás elméletét, gyakorlatát és minden titkát:

 

BK Kezdő online befőző tanfolyam

BKH Középhaladó online befőző tanfolyam

BH Haladó online befőző tanfolyam