Medvehagymás szendvicsek: sokfélék lehetnek, hiszen a medvehagyma bármilyen szendvicsre felszórható. Fokhagymás aromájával a snidlinget is helyettesítheti.

Tojásos-lila hagymás

Medvehagymás szendvicsek kacsazsíros kenyérből

Ez a legolcsóbb és legegyszerűbb: a sztár. Megkensz egy szelet kenyeret kacsazsírral, ráteszel a közepére egy szépen vágott lila hagyma darabot (de tehetsz mást is, pl. egy szelet csirke vagy kacsamájat,főtt tojást). Megszórod apróra vágott medvehagymával és íme: szebb és jobb, mint gondolnád:

Zsíros kenyér medvehagymával

Medvehagymás szendvicsek

Töpörtyű krémmel

A töpörtyűkrém töpörtyűből és főtt tojásból készül, medvehagyma van belekeverve. Ez önmagában is jó szendvics krém lenne, de ha a tetejére teszel néhány dolgot: főtt tojást, és zöldségeket: lila hagymát, színes paprika szeleteket, nemcsak finom lesz, hanem mutatós is – szeretni fogja felnőtt és gyerek:

Medvehagymás szendvics töpörtyűkrémmel

Húskrémmel

Ez egy nagyon gazdaságos étel lehet, ha sült húsból van annyi maradék, hogy már szinte semmire sem elég. Megdarálva, vajjal 1 :1 arányban kikeverve kiváló szendvics alap lehet, hiszen a kenyerek megkenéséhez nem kell sok belőle. Medvehagyma szezonban keverheted bele az apróra vágott medvehagymát. Ha nincs szezon, eltett pesztót, vagy mélyhűtött medvehagymát is fel lehet hozzá használni.

De ez még kicsit unalmas lenne. A tetejére lehet tenni bármit, ami van otthon. Tojás mindig akad, némi zöldség, lila hagyma is, csak a kreativitásod és a hűtőszekrényed szab határt annak, hogy mit teszel rá. Én így készítettem:

Medvehagymás húskrémes szendvics

Medvehagymás húskrémes szendvics

Májkrémmel

Nem, nem a készen vett konzervre gondolok – azt nem ajánlom. Általában lehet kapni csirke- vagy kacsa-májat, amelyekből nagyon jó pirított máj készíthető. De szinte elkerülhetetlen, hogy ne maradjon belőle. Nos, ebből a maradékból készülhet vajjal (1:1 arány) és apróra vágott medvehagymával a medvehagymás májkrém. Más fűszereket nem ajánlok hozzá, mert fölösleges lenne, legfeljebb egy kevés borsot.

Tetejére: ami van otthon. Ime:

Medvehagymás májkrémes szendvics

Medvehagymás receptek

Ha szezonon kívül is szeretnél szendvicskrémeket készíteni medvehagymával, olvasd el ezt: 

Medvehagyma tartósítása

Medvehagymás ételeket itt találsz:

Medvehagymás pogácsa

Medvehagyma leves

Medvehagyma mártás

Medvehagyma főzelék

Medvehagymás palacsinta

 

Képek: saját készítésről saját képek.