Spenótos tojásos nokedli: a sokak által nagyon kedvelt tojásos nokedli változata. Mirelit spenóttal gyorsan elkészülő főétel.
Spenótos tojásos nokedli
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 30 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 dl víz
- 15 dkg mirelit spenót püré
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál só (és még egy kevés)
Bevásárlólista
- 1 kg liszt
- 4 db tojás
- 1 csomag mirelit spenót
Emlékeztető: vaj, só
Megjegyzés:
- Természetesen friss spenótból is elkészítheted, de hosszabb ideig fog tartani, mert a spenótot először pürésíteni kell.
Előkészítés
- A mirelit spenótot felengeded.
- Elég sok folyadék fog a felengedésnél kifolyni belőle. Ezt ne tedd a tésztába (vagy kevesebb vizet használj hozzá)
Spenótos tojásos nokedli készítése
Nagyon hasonlít a tojásos nokedli készítéséhez.
- Egy nagyobb lábosban vagy fazékban felteszed a tészta főzővizét melegedni.
- Hozzáadsz 1 evőkanál sót.
- 2 db tojást leütsz egy nagyobb tálba.
- Hozzáadod a lisztet, 2 csipet sót és összekevered. Ha ez az összeállítás kicsit híg lenne, akkor lisztet, ha túl sűrű, akkor kevés vizet keverj még hozzá.
- Hozzáadod a mirelit spenótot.
- Összedolgozod.
- Amikor a főző víz lobogva forr, beleszaggatod a nokedlikat.
- A kifőzés akkor fejeződik be, amikor a nokedlik feljönnek a víz színére.
- Szűrőkanállal egy egy nagyobb serpenyőbe kiszeded. Összekevered a vajjal.
- 2 db tojást egy tálban villával jól összekeversz.
- Ráöntöd a nokedlikra.
- Sütés közben óvatosan forgatod és ügyelsz arra, hogy a tojás kicsit lágy maradjon.
- Ezzel az étel elkészült.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák (a mirelit spenót kiengedését nem számítva: 5 perc
- Nokedli kikeverése: 5 perc
- Nokedli kifőzése, kiszedése: 15 perc
- Tojás rásütése: 5 perc
Összesen: 35 perc
Tálalás
A tésztát forrón tányérokra szeded. (Ha valami többet szeretnél, ne salátát kínálj hozzá, hanem szórd meg a tetejét reszelt sajttal.)
Étel, képek és recept: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások