Tojásrántotta: fajtáinak se szeri, se száma. Készülhet szalonnával, sonkával, különféle zöldségekkel. Itt most a legegyszerűbb és legolcsóbb változatot olvashatod.
Tojásrántotta
Elkészítési idő:
Hozzávalók
1 személyre
- 3 db tojás
- 1 mokkás kanál olíva vagy napraforgó olaj
- Fűszerek: só, fekete bors, piros fűszerpaprika
Megjegyzés:
- A tojásrántotta számtalan módon készíthető. Lehet lágyabb vagy keményebb, készülhet szalonnával, zöldségekkel (zöldséges rántotta). Itt most azt a változatot találod, ahogy időnként én szoktam készíteni. Az eredmény lágyabb részeket is tartalmaz.
Bevásárlólista
3 db tojás
Emlékeztető: olíva vagy napraforgó olaj, só, fekete bors, piros fűszerpaprika
Előkészítés
- A tojásokat egy koccintással vagy késsel megrepeszted, és a belső részt egy közepes méretű tányérba öntöd.
- Villával jól összekevered.
- 3 csipet sóval megsózod.
Tojásrántotta készítése
- Egy kb. 20 cm-es serpenyőben felforrósítod az olajat.
- Közepes sütési hőmérsékleten hozzáöntöd a tojást.
- Addig sütöd, amíg a széleken a folyékony tojás kezd megszilárdulni.
- Ezután egy palacsinta fordítóval, vagy más alkalmas eszközzel a tojás alá nyúlsz, kissé felemeled, hogy a felületéről a folyékony rész az aljára kerüljön és az is megsüljön. Lehet, hogy ezt a műveletet meg kell ismételned.
- Amikor a folyékony tojás megszilárdult (esetleg az alja kicsit meg is sült), a rántotta elkészült.
- A serpenyőt kicsit megrázod, hogy lásd, elcsúszik-e a tojás a serpenyő felületén. Ha nem, kicsit segítesz neki a fordító lapáttal.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 2 perc
- Sütés: 8 perc
Összesen: 10 perc
Tálalás
Tányérra csúsztatod.
Frissen őrölt borssal és/vagy piros fűszerpaprikával ízlés szerint fűszerezed.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások