Tojásrántotta: fajtáinak se szeri, se száma. Készülhet szalonnával, sonkával, különféle zöldségekkel. Itt most a legegyszerűbb és legolcsóbb változatot olvashatod.

Tojásrántotta

Tojásrántotta

Elkészítési idő:

Hozzávalók

1 személyre

  • 3 db tojás
  • 1 mokkás kanál olíva vagy napraforgó olaj
  • Fűszerek: só, fekete bors, piros fűszerpaprika

Megjegyzés:

  • A tojásrántotta számtalan módon készíthető. Lehet lágyabb vagy keményebb, készülhet szalonnával, zöldségekkel (zöldséges rántotta). Itt most azt a változatot találod, ahogy időnként én szoktam készíteni. Az eredmény lágyabb  részeket is tartalmaz.

Bevásárlólista

3 db tojás

Emlékeztető: olíva vagy napraforgó olaj, só, fekete bors, piros fűszerpaprika

Előkészítés

  • A tojásokat egy koccintással vagy késsel megrepeszted, és  a belső részt egy közepes méretű tányérba öntöd.

    Tojások felütve

    Tojások felütve

  • Villával jól összekevered.

    Tojások összekeverve

    Tojások összekeverve

  • 3 csipet sóval megsózod.

Tojásrántotta készítése

  1. Egy kb. 20 cm-es serpenyőben felforrósítod az olajat.
  2. Közepes sütési hőmérsékleten hozzáöntöd a tojást.

    Sütés 1

    Sütés 1

  3. Addig sütöd, amíg a széleken a folyékony tojás kezd megszilárdulni.
  4. Ezután egy palacsinta fordítóval, vagy más alkalmas eszközzel a tojás alá nyúlsz, kissé felemeled, hogy a felületéről  a folyékony rész az aljára kerüljön és az is megsüljön. Lehet, hogy ezt a műveletet meg kell ismételned.

    Megemelés

    Megemelés

  5. Amikor a folyékony tojás megszilárdult (esetleg az alja kicsit meg is sült), a rántotta elkészült.

    Sütés 2

    Sütés 2

  6. A serpenyőt kicsit megrázod, hogy lásd, elcsúszik-e a tojás a serpenyő felületén. Ha nem, kicsit segítesz neki a fordító lapáttal.

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 2 perc
  • Sütés: 8 perc

Összesen: 10 perc

Tálalás

Tányérra csúsztatod.

Frissen őrölt borssal és/vagy piros fűszerpaprikával ízlés szerint fűszerezed.

Tojásrántotta

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa