Bundás kenyér: az egyik legkedveltebb reggel annak is, aki fogyasztja és annak is, aki készíti, mivel egyszerű és nagyon gyorsan elkészül. Ez a recept némi zöldfűszert is tartalmaz.
Bundás kenyér
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók
2 adaghoz
- 2 szelet kenyér (lehet fehér, félbarna)
- 2 db tojás2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- néhány szál petrezselyem (vagy más zöld fűszer, például snidling)
- a tálaláshoz 2 – 2 db kisebb paradicsom
Megjegyzések:
- Ez a recept azért készült 2 adaghoz, mert egy serpenyőben 2 szelet kenyeret lehet egyszerre megsütni. Ha azt szeretnéd, hogy 4 fő részére készüljön egyszerre a bundás kenyér, akkor két serpenyőben kell sütnöd, vagy egyszerre fél-fél szelet kenyeret tudsz tálalni.
- Természetesen akkora adagokat süthetsz, amennyire igény van.
- Francia petrezselymet, bazsalikomot is használhatsz.
Bevásárlólista
- 2 szelet kenyér
- 2 db tojás
- 1 evőkanál baromfizsír vagy napraforgó olaj
- 1 csokor petrezselyem vagy snidling
- 4 db kisebb paradicsom
Emlékeztető: só, bors, fokhagyma
Előkészítés
- A fűszernövényt leöblíted, a vizet jól lerázod, a zöldfűszert felaprítod.
- A fokhagymát apróra vágod.
- A paradicsomokat megmosod, kétfelé vágod.
Bundás kenyér készítése
- A kenyeret – ha nem szeletelt kenyérrel dolgozol – felszeleteled.
- A tojásokat felütöd egy kisebb tálba, villával összekevered, kissé fel is verheted.
- Megsózod, kevés borsot darálsz bele, hozzáadod a felaprított fokhagymát és a zöldfűszert.
- Egy serpenyőben felforrósítod a zsiradékot.
- A kenyér szeleteket egyenként a tojásba mártod, majd a felforrósodott zsiradékba teszed.
- Egy-két perc alatt megsül az alsó oldala. Amikor ez megtörtént és a kenyér megpirult, megfordítod, és a másik oldalt is megsütöd. Ne az időt nézd, hanem a kenyér állapotát.
- Ezzel a bundás kenyér el is készült.
- Szedd ki papírtörlőre vagy csepegtesd le rácson.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 5 perc
- Sütés: 5 perc
Összesen: 10 perc
Bundás kenyér tálalása
A kenyeret még melegen tányérokra teszed és mellé rakod a félbe vágott paradicsomokat. Kiegészítheted 1 szál petrezselyemmel.
Étel, képek és recept: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások