Kivis joghurt: percek alatt elkészíthető, kellemes ízű, sűrű ital. Télen-nyáron fogyasztható. Nyáron készítés előtt hűtsd le a hozzávalókat.

Kivis joghurt

Kivis joghurt

Elkészítési idő: 4 adag: 20 perc

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 2 db kivi
  • 8 teáskanál görög krémjoghurt

    Kivi és joghurt

    Kivi és joghurt

Bevásárlólista

  • 2 db kivi
  • 1 pohár görög krémjoghurt(400 g-os)

Kivis joghurt készítése

  • A kivit meghámozod, leöblíted.

    Kivi lehámozva

    Kivi lehámozva

  • Felszeleteled.

    Kivi felszeletelve

    Kivi felszeletelve

  • Feldarabolod kis kockákra. A darabokból kisebb mennyiséget félre teszel a díszítéshez.
  • Nagyobb turmixgépbe teszed a feldarabolt kivit.
  • A tetejére teszel 8 evőkanál görög joghurtot.

    Turmixolás előtt

    Turmixolás előtt

  • Turmixolod.

Fél perc alatt elkészül.

Megjegyzések:

  • Ha több adagot készítesz, számítsd át a mennyiségeket.
  • Ha kicsi a turmixgéped, egyszerre egy adagot készíts.

Tálalás:

A kész italt megfelelő méretű poharakba töltöd. Tetejére kivi darabokat teszel – óvatosan, hogy ne merüljenek el a joghurtban. Menta levéllel is díszítheted.

Ital 1

Ital 1

Ital 3

Ital 2

 

Vegyes gyümölcsitalt itt találsz.

 

Ital és képek: Pap Zsuzsa