Rántott harcsa salátával: kicsit furcsának tűnhet a párosítás, mert nem így szoktuk meg. Ennek ellenére nem árt néha kilépni a megszokásból.
Rántott harcsa salátával
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
A rántott harcsához:
- 80 dkg harcsa
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 1/2 bögre zsemlemorzsa
- só, esetleg egyéb fűszerek
- 0,5 liter napraforgó olaj
A salátához:
- 1 db nagyobb kígyó uborka
- 8 db közepes paradicsom
- 20 dkg feta sajt (sós, további só nem szükséges)
- 1 fej lila hagyma
- 20 – 25 szem fekete olíva bogyó
- 1 kk törött bors (elhagyható)
- 4 – 6 evőkanál extra szűz olíva olaj
Bevásárlólista
- 80 dkg harcsa
- 2 db tojás
- 1 liter napraforgó olaj
- 1 db nagyobb kígyó uborka
- 8 db közepes paradicsom
- 20 dkg feta sajt (sós, további só nem szükséges)
- 1 fej lila hagyma
- 1 kis kiszerelésű fekete olíva bogyó
Emlékeztető: liszt, zsemlemorzsa, só, törött bors, extra szűz olíva olaj
Előkészítés
- A halat szeleteld fel. A sütés előtt fél órával sózd meg.
Harcsa szeletek
- Készítsd elő a panír anyagait (a tojást egy villával verd fel) akkora tálakban vagy tányérokban, amelyen elférnek a harcsa szeletek.
- A kígyó uborkát megmosod, felkockázod.
Uborka
- A paradicsomot kisebb darabokra vágod.
Darabolt paradicsom
- A feta sajtot is kockákra vágod. (Óvatosan vágd, mert könnyen töredezik.)
Feta sajt kockák
- A lila hagymát felkarikázod.
Lila hagyma
Rántott harcsa salátával – elkészítés
Mivel itt két ételről van szó (rántott harcsa, saláta), át kell gondolni, hogy mi a célszerű sorrend. Én ezt így gondolom:
- Először összeállítod a görög salátát. Az uborkát és paradicsomot tálban vagy tányérban összekevered. Rárakod a kockára vágott feta sajtot és az olíva bogyót. Tetejére szórod a lila hagymát. Félreteszed.
Görög saláta
- Felteszed melegedni a hal sütéséhez az olajat egy nagyobb lábosban. Lassan melegítsd, hogy közben kipanírozhasd a halszeleteket.
- A harcsa szeleteket panírozod: sorrendben lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatod. Tálcára teszed. Legyen köztük néhány leesett kicsi darab, amivel az olaj sütésre való alkalmasságát ellenőrizni tudod.
Panírozott harcsa szeletek
- Közben a salátát sóval, borssal megszórod, extra szűz olíva olajjal megöntözöd.
- Amikor az olaj felforrósodott (próbáld ki egy kis darab hallal), elkezded sütni a hal-szeleteket. Először az egyik, majd fordítás után a másik oldalt sütöd aranybarnára.
Panírozott harcsa sütése
- Lecsepegteted rácson vagy szűrőkanálon.
Lecsepegtetés
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 20 perc
- Saláta összeállítása: 5 perc
- Hal panírozása és kisütése: 35 perc
Összesen: 60 perc
Tálalás
A halszeleteket melegen a tányérokra teszed. Mellé halmozva kanalazod a salátát.
Rántott harcsa salátával tálalva 1
Rántott harcsa salátával tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások