Ponty Orly módra sörtésztában: a gázt tartalmazó panír könnyű, finom. Gyorsan sülő húsoknak ideális bundázó anyaga. Könnyű és finom, ha jól készíted.
Ponty Orly módra sörtésztában
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 8 szelet ponty vagy ponty filé
- 2 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg liszt
- 2– 3 dl sör (hozzávetőleges érték, nem lehet pontosan megadni a mennyiséget)
- fűszerek: só, bors
- sütéshez olaj (nagyjából fél liter, lábas méretétől függő)
Bevásárlólista
- 8 szelet ponty vagy ponty filé
- 2 db tojás
- 0,6 – 0,8 dl olaj
- 10 dkg liszt
- 2– 3 dl sör
Emlékeztető: liszt
Előkészítés
- A halszeleteket sózod, borsozod, majd fél órára félre teszed (hűvös helyre).
- Elkészíted a sörtésztát. Ne hagyd állni, hanem azonnal kezd el a panírozást, mert különben a tésztában levő buborékok eltávoznak, és az eredmény olyan lesz, mintha palacsintatésztában paníroztad volna. Itt most csak röviden, képekben mutatom be:
Panír hozzávalói
Hozzávalók összekeverve
Tojáshab hozzáadása
Sör hozzákeverve
- Felteszed a sütő olajat melegedni. (A sütés idejére el kell érnie nagyjából 190 -200 fokot. Persze nem lesz otthon hőmérőd, ezért itt egy kis tapasztalatra lesz majd szükséged.)
Ponty Orly módra – panírozás, sütés
A halszeleteket először lisztbe forgatod.
Hal panírozása 1
Beleteszed a sörtésztába. Ügyelj arra, hogy a halszeleteken mindenhol legyen panír.
Hal panírozása 2
Kiemeled (használj húsfogót), kissé lecsepegteted, majd azonnal a forró olajba teszed sülni.
Hal sütése 1
Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítod (használj fogót), és a másik oldalát is megsütöd.
Hal sütése 2
Amikor a másik oldal is szép aranybarnára sült, a húst fogóval kiemeled, lecsepegteted és papírtörlővel bélelt tálra teszed, hogy a rajta maradt fölösleges olajat a papírtörlő leszívja.
Hal megsütve
Megjegyzés:
Az olajnak megfelelő hőfokot el kell érnie, de nem melegedhet túl.
- Ha nem elég meleg az olaj, a panír fel fogja szívni és élvezhetetlen lesz a túl sok olajtól, amit még le sem tudsz csepegtetni.
- Ha túl meleg, a panír pillanatok alatt átsül, megpirul, belül pedig a hús vagy hal nyers marad.
Elkészítési idő:
- Hal előkészítése, sörtészta elkészítése: 15 perc
- Panírozás, sütés 2 adagban: 20 perc
Összesen: 35 perc
Ponty Orly módra – tálalás
Az Orly módra sült halat, csirkemellet tálalhatod zöldségekkel, salátával, mártással.
Ponty Orly módra zöldségekkel
Ponty Orly módra tálalva
Képek: saját készítésű ételek saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások