Daragaluska: az egyik legfinomabb levesbetét. Főleg akkor célszerű készíteni, ha a levest táplálóbbá szeretnéd tenni.

Daragaluska levesben

Daragaluska

Elkészítési idő (pihentetés nélkül):

Hozzávalók

4 – 6 adaghoz

  • 6 evőkanál búzadara 
  • 1 evőkanál zsír (vagy 3 evőkanál olaj)
  • 1 db tojás
  • só, bors, szerecsendió, petrezselyem

    Hozzávalók

    Hozzávalók

Bevásárlólista

  • Búzadara (a lehető legkisebb kiszerelésben)
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem

Emlékeztető: zsír v. olaj, só, bors, szerecsendió

Megjegyzés:

Nemrég olvastam valahol, hogy

  • csipet sütőpor jót tesz a galuska állagának
  • zsiradék: lehet az előző nap főzött és lehűtött húsleves tetején összegyűlt zsír

Előkészítés

  • Kiméred a hozzávalókat
    Búzadara kimérése 1

    Kimérés 1

    Búzadara kimérése 2

    Kimérése 2

    Búzadara kimérése 3

    Kimérés 3

    Zsiradék hozzáadása

    Zsiradék hozzáadása

  • Előkészíted a fűszereket

Készítése

  1. A tojást villával felvered.
  2. A többi hozzávalót hozzá kevered.
    Petrezselyem hozzáadása

    Petrezselyem hozzáadása

    Összekeverés

    Összekeverés

  3. Hűtőben fél órát pihenteted.

    Pihentetés után

    Pihentetés után

  4. Közben kb. 1,2 liter vizet forrásig melegítesz.
  5. A galuskákat kanállal beleszaggatod.

    Kifőzés

    Kifőzés

  6. A galuskák egy idő után feljönnek a víz tetejére. Utána még kb. 5 percig főzöd.
  7. Tálba kiszeded. A leves mellé tálalod.

    Daragaluska készen

    Készen

Elkészítési idő:

  • Az alkotók összekeverése: 5 perc
  • Pihentetés: 30 perc
  • Kifőzés: 10 perc
  • Kiszedés, tálalás: 5 perc

Összesen: 50 perc

Daragaluska tálalása

Általában húsleves mellé tálalod egy alkalmas méretű tálban vagy tányérban.

Daragaluska levesben tálalva

Daragaluska levesben tálalva

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa