Daragaluska: az egyik legfinomabb levesbetét. Főleg akkor célszerű készíteni, ha a levest táplálóbbá szeretnéd tenni.
Daragaluska
Elkészítési idő (pihentetés nélkül):
Hozzávalók
4 – 6 adaghoz
- 6 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál zsír (vagy 3 evőkanál olaj)
- 1 db tojás
- só, bors, szerecsendió, petrezselyem
Hozzávalók
Bevásárlólista
- Búzadara (a lehető legkisebb kiszerelésben)
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: zsír v. olaj, só, bors, szerecsendió
Megjegyzés:
Nemrég olvastam valahol, hogy
- csipet sütőpor jót tesz a galuska állagának
- zsiradék: lehet az előző nap főzött és lehűtött húsleves tetején összegyűlt zsír
Előkészítés
- Kiméred a hozzávalókat
Kimérés 1
Kimérése 2
Kimérés 3
Zsiradék hozzáadása
- Előkészíted a fűszereket
Készítése
- A tojást villával felvered.
- A többi hozzávalót hozzá kevered.
Petrezselyem hozzáadása
Összekeverés
- Hűtőben fél órát pihenteted.
Pihentetés után
- Közben kb. 1,2 liter vizet forrásig melegítesz.
- A galuskákat kanállal beleszaggatod.
Kifőzés
- A galuskák egy idő után feljönnek a víz tetejére. Utána még kb. 5 percig főzöd.
- Tálba kiszeded. A leves mellé tálalod.
Készen
Elkészítési idő:
- Az alkotók összekeverése: 5 perc
- Pihentetés: 30 perc
- Kifőzés: 10 perc
- Kiszedés, tálalás: 5 perc
Összesen: 50 perc
Daragaluska tálalása
Általában húsleves mellé tálalod egy alkalmas méretű tálban vagy tányérban.
Daragaluska levesben tálalva
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások