Fokhagyma: ereink őre. Tartalmaz olyan anyagokat, amelyek képesek az erek belső falára lerakódott anyagok eltávolításara.

A fokhagyma: ereink őre

A fokhagyma: ereink őre. Természetes antibiotikus hatás kívül tartalmaz olyan anyagokat, amelyek képesek az erek belső falára lerakódott káros anyagok (koleszterin) eltávolításara és így az érelzáródások (artériás és agyi infarktus) megelőzésére. Tehát valóban az ereink őre. A fokhagyma fogyasztásnak, amennyiben nem fűszer-mennyiségről van szó – van egy problémája: nagyon kellemetlen az illata. Ezt a problémát két módon lehet kezelni. A fokhagymából lehet alkoholos oldatot készíteni vagy citrommal mixelve lehet fogyasztani. Ha érdekelnek ezek a módszerek, olvasd el a cikket.

Alkoholos oldatban

Küldte és kipróbálta: Körtvélyessy Andrea

Ez egy fokhagyma kivonat ősrégi receptje. Kínában talált rá egy UNESCO expedíció,egy tibeti templomnál.

Hozzávalók:

(1 főre egy kúrához):

  • 35 dkg fokhagyma
  • 3 dl 96 %-os alkohol

Elkészítés:

  • tisztítsd meg és zúzd össze a  fokhagymát
  • tedd jól zárható edénybe és öntsd rá az alkoholt
  • az edényt jól zárd le, és érleld 10 napig
  • vászonruhán keresztül szűrd át.

Fogyasztás:

Két nap után fél deciliter forralt tejbe csepegtetve, étkezés előtt fogyaszd naponta háromszor: reggel, délben, este. Az első nap reggel egy csepp, délben két csepp, este 3 csepp. Folytasd 15 cseppig. Ez az ötödik nap estéjén lesz. A 6. nap reggel szintén 15 cseppet tegyél a tejbe, majd mindig egy cseppel kevesebbet. Miután visszaértél az egy csepphez, utána másnap reggeltől napi háromszor 25 cseppet fogyassz el, míg el nem fogy.

A fokhagyma: ereink őre 5 évig megoldja az érlerakódások problémáját.  Annyi gond van a recepttel, hogy a gyógyszertárakban nem adnak ki 96 %-os alkoholt, csak 70%-ost. Reméljük, avval is működik.

Fokhagyma: ereink őre citrommal

Az interneten találta, kipróbálta és beküldte Szőts Bence

Hozzávalók:

  • 40 gerezd fokhagyma
  • 4 db nagyobb vagy 5 db kisebb citrom

Elkészítés:

A fokhagyma héját leszeded és a gerezdeket felaprítod. A citromot alaposan megmosod, a héjával együtt apróra vágod, turmixgépben pépesre aprítod é a fokhagymával együtt. 1 liter vízzel forrásig melegíted, de nem forralod fel. Amikor kihűlt, leszűröd és üvegbe öntöd.  Hűvös helyen ill. hűtőszekrényben tárolod.

Fogyasztás:

Napi egy kupicával  főétkezés előtt vagy után is fogyasztható.

A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 hetes alkalmazás után érezhető az egész testnek fiatalos regenerálódása. A meszesedések és ezek mellékhatásai pl.: a látáscsökkenés, éles látás hiány, hallás csökkenés lassan egészen elmúlnak.

Az oldatot 3 hétig naponta kell inni, majd 8 nap szünet után újra 3 hetes időtartamban megismételni. Ez a két kúra egész évre védettséget és általános javulást eredményez.Ajánlatos évente megismételni. Ha ezt megteszed, téged is védeni fog a fokhagyma: ereink őre.

A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni.  A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét nyugodtan tudnak aludni, mert a meszet feloldja és a testből kiüríti.

A fokhagymáról írt másik cikkemet itt olvashatod 

 

A fokhagyma: ereink őre képek: saját felvételek