Paprikás krumpli bográcsban: az egyik legegyszerűbb étel, de a bográcsozás szokásos hangulatával fűszerezve királyi lakoma is lehet belőle. Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül.

Paprikás krumpli bográcsban 1

Paprikás krumpli bográcsban főzve

Elkészítési idő (tűzrakás nélkül): 60 perc

Hozzávalók

6 személyre

  • 2 kg krumpli
  • 2 szál lángolt kolbász vagy 4 pár debreceni
  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanál sertészsír (vagy 15 dkg füstölt szalonna)
  • 4 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só (ízlés szerint módosítható)
  • 1 db csípős zöldpaprika

Bevásárlólista

  • 2 kg krumpli
  • 2 szál lángolt kolbász vagy 4 pár debreceni
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika

Emlékeztető: édes (csípős) piros fűszerpaprika, só

Megjegyzés:

A zsír helyett főzheted szalonnával. Ez esetben a főzés a szalonna zsírjának kiolvasztásával kezdődik, és még finomabb lesz az étel íze.

Előkészítés

  • A krumplit megtisztítod, cikkekre vagy kockákra vágod. A főzésig tartsd vízben.
  • A hagymát megtisztítod, felaprítod.
  • A zöldpaprikát felszeleteled.

Megjegyzések:

  • A kolbász a főzés közben is felszeletelhető.
  • Ha nem bográcsban szeretnéd készíteni, paprikás krumpli receptet is találsz.

Paprikás krumpli készítése bográcsban

  1. A zsírt felolvasztod (szalonnát kiolvasztod) és megdinszteled benne a hagymát.

    Hagyma dinsztelése

    Hagyma dinsztelése

  2. Belekevered a piros paprikát, fél deci vizet öntesz rá.

    Piros paprika hozzáadása

    Piros paprika hozzáadása

  3. Beleteszed a krumplit, és felengeded annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje.
    Krumpli hozzáadása

    Krumpli hozzáadása

    Víz hozzáadása

    Víz hozzáadása

  4. Főzöd, amíg a krumpli majdnem megpuhul (ez kb. 20 perc lesz).
  5. Hozzáadod a kolbászt és együtt főzöd tovább a krumplival annak megpuhulásáig – hozzávetőlegesen még 10 percig.
    Kolbász hozzáadása

    Kolbász hozzáadása

    Krumpli főzése

    Krumpli főzése

Elkészítési idő:

  • Hagyma, zöldpaprika, paradicsom feldarabolása: 10 perc
  • Krumpli tisztítása, felszeletelése: 20 perc
  • Főzés:30 perc
  • Kolbász felszeletelése: megoldható a főzési idő alatt

Összesen: 60 perc

Tálalás

Tálalhatod tejföllel, 1 szelet kenyérrel, csípős zöldpaprikát is tehetsz a tetejére.

Bográcsban főtt paprikáskrumpli 1

Bográcsban főtt paprikáskrumpli

 

Képek: családi együttműködéssel készített étel saját felvételei. l