Töltött paprika paradicsomszószban illetve paradicsomlében főzve, majd a lé rántással besűrítve. Szóval semmi különlegese, csak egyszerű töltött paprika.
Töltött paprika paradicsomszószban
Töltött paprika paradicsomszószban
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók
A paprikákhoz:
- 6 db nagyobb zöldpaprika
- 0,5 kg darált hús
- 1 db közepes hagyma
- 1 kiskanál zsír
- 15 dkg rizs
- 1 db tojás
- só, bors
A paradicsommártáshoz
- 1 üveg (általában 0,75 liter) sűrű paradicsomlé – lehet otthon eltett is
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 3 evőkanál liszt
- 1 – 2 evőkanál cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 db zellerszár
- 1 – 1 kiskanál bazsalikom, rozmaring vagy oregánó.
- fűszerek: só, bors
Bevásárlólista
- 6 db nagyobb zöldpaprika
- 0,5 kg darált hús
- 1 db tojás
- 1 db közepes hagyma
- 1 üveg paradicsomlé
Emlékeztető: rizs, só, bors, zsír, liszt, cukor, bazsalikom, rozmaring vagy oregano.
Előkészítés
- A rizst megpárolod kétszeres mennyiségű vízzel, alaplével vagy húslevessel. Amíg a rizs párolódik, elvégezheted a többi előkészítő munkát.
- A paprikák belsejét kiszeded – lehetőleg úgy, hogy a behajló perem megmaradjon. A végüket kilyukasztod, hogy töltésnél a levegő távozni tudjon belőle.
- A hagymát apróra vágod és egy kiskanál zsíron megpárolod.
- A fokhagymát vékonyra felszeleteled.
Töltött paprika paradicsomszószban – elkészítés
A paprikák megtöltése:
- Elkészíted a tölteléket: a darált húst, a párolt hagymát és párolt rizst és a tojást egy edényben összekevered. Ízlésed szerint megsózod, megborsozod.
Töltelék összekeverve
- Összedolgozod és 6 részre osztod.
Töltelék adagok
- Megtöltöd a paprikákat .
Paprikák megtöltve
A paprikák főzése:
- Az elkészített paprikákat egy akkora lábosba teszed, hogy azok elférjenek egymás mellett.
- Ráöntöd a paradicsomlevet. Ha nem lepné el, tegyél hozzá egy kevés vizet.
Paprikák paradicsomlében főzve
- Add hozzá a fűszereket: kevés sót, a cukrot, a babérlevelet, a zellerszárat, a fokhagymát, a bazsalikomot, a rozmaringot vagy oregánót.
Fűszerezés
- Főzd meg a lében a paprikákat (hústűvel, hegyes villával ellenőrizd, hogy megpuhultak-e). (Közben megfőzöd a tálaláshoz a krumplit.)
- Amikor ez megtörtént, készítsd el a rántást és sűrítsd be vele a paradicsomlét.
Rántás 1
Rántás 2
Rántás 3
Rántás 4
Rántás 5
- Forrald fel a lábos tartalmát. Ezzel az étel el is készült.
Töltött paprikák paradicsomszószban
Elkészítési idő:
- Előkészítési munkák: 25 perc
- Töltelék elkészítése, paprikák megtöltése: 10 perc
- Főzés, rántáskészítés, besűrítés: 45 perc
Összesen: 120 perc
Tálalás
A paprikákat és a krumplit tányérokra rakod, mellé és ráöntöd a paradicsomszószt.
Töltött paprika paradicsomszószban tálalva
Étel és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások