Spenótos nokedli: mirelit spenóttal készítve szinte semmivel több időt nem igényel, mint a szokásos. Felhasználhatod főételnek és köretnek egyaránt.
Spenótos nokedli
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 dl víz
- 15 dkg mirelit spenót püré
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál só (és még egy kevés)
Előkészítés
- A mirelit spenótot felengeded.
- Elég sok folyadék fog a felengedésnél kifolyni belőle. Ezt ne tedd a tésztába (vagy kevesebb vizet használj hozzá)
Spenótos nokedli készítése
- Egy nagyobb lábosban vagy fazékban felteszed a tészta főzővizét melegedni. Hozzáadsz 1 evőkanál sót.
- A tojásokat leütöd egy nagyobb tálba.
- Hozzáadod a lisztet és összekeverd. Kevés sót is adsz hozzá.
- Ha a fenti összeállítás kicsit híg lenne, akkor lisztet, ha túl sűrű, akkor kevés vizet keverj még hozzá.
- Ezzel elkészült a nokedli tészta.
- Hozzáadod a mirelit spenótot.
- Összedolgozod.
- Amikor a főző víz lobogva forr, beleszaggatod a nokedlikat a vízbe.
- A kifőzés akkor fejeződik be, amikor a nokedlik feljönnek a víz színére.
- Szűrőkanállal egy alkalmas méretű tálba kiszeded.
- A vajjal összekevered, hogy ne ragadjanak össze a nokedlik.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák (a mirelit spenót kiengedését nem számítva: 5 perc
- Nokedli kikeverése: 5 perc
- Nokedli kifőzése, kiszedése: 15 perc
Összesen: 25 perc
Tálalás
Tálalhatod
- köretként
- főételként (sajttal megszórva, vagy tojással dúsítva, mint a tojásos nokedlit
Étel és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások