Spenótos nokedli: mirelit spenóttal készítve szinte semmivel több időt nem igényel, mint a szokásos. Felhasználhatod főételnek és köretnek egyaránt.

Spenótos nokedli

Spenótos nokedli

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl víz
  • 15 dkg mirelit spenót püré
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál só (és még egy kevés)

Előkészítés

  • A mirelit spenótot felengeded.
  • Elég sok folyadék fog a felengedésnél kifolyni belőle. Ezt ne tedd a tésztába (vagy kevesebb vizet használj hozzá)

Spenótos nokedli készítése

  1. Egy nagyobb lábosban vagy fazékban felteszed a tészta főzővizét melegedni. Hozzáadsz 1 evőkanál sót.
  2. A tojásokat leütöd egy nagyobb tálba.

    Tojások

    Tojások

  3. Hozzáadod a lisztet és összekeverd. Kevés sót is adsz hozzá.

    Tojások, liszt és só összekeverése

    Tojások, liszt és só összekeverése

  4. Ha a fenti összeállítás kicsit híg lenne, akkor lisztet, ha túl sűrű, akkor kevés vizet keverj még hozzá.
  5. Ezzel elkészült a nokedli tészta.
  6. Hozzáadod a mirelit spenótot.
  7. Összedolgozod.

    Spenótos nokedli tészta

    Spenótos nokedli tészta

  8. Amikor a főző víz lobogva forr, beleszaggatod a nokedlikat a vízbe.

    Nokedli szaggatás

    Nokedli szaggatás

  9. A kifőzés akkor fejeződik be, amikor a nokedlik feljönnek a víz színére.

    Nokedli kifőzése

    Nokedli kifőzése

  10. Szűrőkanállal egy alkalmas méretű tálba kiszeded.

    Nokedli kiszedése

    Nokedli kiszedése

  11. A vajjal összekevered, hogy ne ragadjanak össze a nokedlik.
    Összeforgatás vajjal

    Összeforgatás vajjal

     

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák (a mirelit spenót kiengedését nem számítva: 5 perc
  • Nokedli kikeverése: 5 perc
  • Nokedli kifőzése, kiszedése: 15 perc

Összesen: 25 perc

Tálalás

Tálalhatod

  • köretként
  • főételként (sajttal megszórva, vagy tojással dúsítva, mint a tojásos nokedlit
Spenótos nokedli reszelt sajttal

Reszelt sajttal

Spenótos tojásos nokedli

Tojással

 

Étel és képek: Pap Zsuzsa