Sült csirkecomb görög salátával: kiváló étel a nyári meleg napokon. Akár fogyókúrás ételnek is beillene, ha nem lenne benne feta sajt (amit azonban bátran elhagyhatsz, anélkül is finom lesz).

Sült csirkecomb görög salátával

Sült csirkecomb görög salátával

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

A húshoz:

  • 4 db nagyobb csirkecomb
  • 2 evőkanál sertés- vagy baromfizsír

A salátához:

  • 1 db kígyó uborka
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 db kisebb lila hagyma
  • 15 – 20 szem fekete olíva bogyó
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj

Fűszerek:

  • só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű

Megjegyzés:

A képeken 2 adag elkészítését látod.

Bevásárlólista

  • 4 db nagyobb csirkecomb
  • 2 evőkanál sertés- vagy baromfizsír
  • 1 db kígyó uborka
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg feta sajt (csomagolástól függően
  • 1 db kisebb lila hagyma
  • 15 – 20 szem fekete olíva bogyó (egy zacskónyi)

Emlékeztető:

só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű, olívaolaj

Előkészítés

  • A csirkecombokat letisztítod. (Ha túl nagyok, ketté is vághatod.)
  • Mindkét oldalukat megsózod.
  • A nem bőrös oldalt frissen őrölt borssal, majoránnával, kevés kakukkfűvel fűszerezed.

    Csirkecombok sózva, fűszerezve

    Csirkecombok sózva, fűszerezve

Megjegyzések:

  • A csirke tisztítását és fűszerezését (a sózás kivételével) előző nap is elvégezheted.
  • A görög salátát a csirke párolása alatt elkészítheted.

Sült csirkecomb görög salátával – elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban felforrósítod a zsírt.
  2. Beleteszed a csirkecombokat a bőrrel lefelé és addig sütöd (időnként megmozgatod, hogy ne ragadjon le az edény aljára), amíg a bőr pirulni kezd.

    Csirkecombok elősütése 1

    Csirkecombok elősütése 1

  3. Amikor már kissé megpirultak, megfordítod és a másik oldalt is elősütöd.

    Csirkecombok elősütése 2

    Csirkecombok elősütése 2

  4. Kevés vizet (ha van csirke alapléd, akkor azt) alátöltesz és fedő alatt puhára párolod. Ha szükséges, az alatta levő lét pótolod.

    Csirkecombok párolása

    Csirkecombok párolása

  5. Amikor a csirkecombok megpuhultak, párologtasd el az alatta levő zsíros léből a vizet.
  6. Süsd át a zsírban a húsok mindkét oldalát és készen is vagy.
    Csirkecombok zsírjára sütése 1

    Csirkecombok zsírjára sütése 1

    Csirkecombok zsírjára sütése 2

    Csirkecombok zsírjára sütése 2

Amíg a csirke párolódik, állítsd össze a görög salátát:

  1. A hozzávalókat a képen látható formára darabolod.

    Görög saláta készítése 1

    Görög saláta készítése 1

  2. Egy tálban összerakod. Mielőtt ráteszed a feta sajtot, kissé megsózod (vigyázz, a feta erősen sós).

    Görög saláta készítése 2

    Görög saláta készítése 2

  3. Tálalás előtt megöntözöd olívaolajjal.

A görög saláta receptjét az oldalamon részletesen is megtalálod.

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 5 perc
  • Elősütés: 10 perc
  • Párolás: 35 perc
  • Zsírjára sütés: 10 perc

Összesen: 50 perc

Sült csirkecomb görög salátával – tálalás

A húsdarabokat tányérokra rakod. Mellé rendezed a görög salátát a kívánt mennyiségben.

Sült csirkecomb görög salátával tálalva 1

Sült csirkecomb görög salátával tálalva 1

Sült csirkecomb görög salátával tálalva 2

Sült csirkecomb görög salátával tálalva 2

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa