Sült csirkecomb görög salátával: kiváló étel a nyári meleg napokon. Akár fogyókúrás ételnek is beillene, ha nem lenne benne feta sajt (amit azonban bátran elhagyhatsz, anélkül is finom lesz).
Sült csirkecomb görög salátával
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
A húshoz:
- 4 db nagyobb csirkecomb
- 2 evőkanál sertés- vagy baromfizsír
A salátához:
- 1 db kígyó uborka
- 4 db paradicsom
- 10 dkg feta sajt
- 1 db kisebb lila hagyma
- 15 – 20 szem fekete olíva bogyó
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
Fűszerek:
- só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű
Megjegyzés:
A képeken 2 adag elkészítését látod.
Bevásárlólista
- 4 db nagyobb csirkecomb
- 2 evőkanál sertés- vagy baromfizsír
- 1 db kígyó uborka
- 4 db paradicsom
- 10 dkg feta sajt (csomagolástól függően
- 1 db kisebb lila hagyma
- 15 – 20 szem fekete olíva bogyó (egy zacskónyi)
Emlékeztető:
só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű, olívaolaj
Előkészítés
- A csirkecombokat letisztítod. (Ha túl nagyok, ketté is vághatod.)
- Mindkét oldalukat megsózod.
- A nem bőrös oldalt frissen őrölt borssal, majoránnával, kevés kakukkfűvel fűszerezed.
Megjegyzések:
- A csirke tisztítását és fűszerezését (a sózás kivételével) előző nap is elvégezheted.
- A görög salátát a csirke párolása alatt elkészítheted.
Sült csirkecomb görög salátával – elkészítés
- Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban felforrósítod a zsírt.
- Beleteszed a csirkecombokat a bőrrel lefelé és addig sütöd (időnként megmozgatod, hogy ne ragadjon le az edény aljára), amíg a bőr pirulni kezd.
- Amikor már kissé megpirultak, megfordítod és a másik oldalt is elősütöd.
- Kevés vizet (ha van csirke alapléd, akkor azt) alátöltesz és fedő alatt puhára párolod. Ha szükséges, az alatta levő lét pótolod.
- Amikor a csirkecombok megpuhultak, párologtasd el az alatta levő zsíros léből a vizet.
- Süsd át a zsírban a húsok mindkét oldalát és készen is vagy.
Amíg a csirke párolódik, állítsd össze a görög salátát:
- A hozzávalókat a képen látható formára darabolod.
- Egy tálban összerakod. Mielőtt ráteszed a feta sajtot, kissé megsózod (vigyázz, a feta erősen sós).
- Tálalás előtt megöntözöd olívaolajjal.
A görög saláta receptjét az oldalamon részletesen is megtalálod.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 5 perc
- Elősütés: 10 perc
- Párolás: 35 perc
- Zsírjára sütés: 10 perc
Összesen: 50 perc
Sült csirkecomb görög salátával – tálalás
A húsdarabokat tányérokra rakod. Mellé rendezed a görög salátát a kívánt mennyiségben.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások