Sütőtök mártás: sült húsokhoz és olyan zöldségekhez, amelyeknek az íze nem elég erőteljes, és így a mártás érdekes íze fog az ételben dominálni.
Sütőtök mártás
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók
4 személyre:
- 80 – 100 dkg sütőtök (tisztítva)
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dkg vaj
- fűszerek: só, őrölt fehér bors, csilipaprika krém (nem kötelező), kakukkfű
Bevásárlólista
- 1 db másfél kilós kanadai sütőtök
- 2 dl főzőtejszín
Emlékeztető: vaj, só, őrölt fehér bors, kakukkfű
Előkészítés
- A sütőtököt megtisztítod, belsejét kivájod, közepes méretű kockákra vágod.
Sütőtök mártás készítése
- Kevés vizet teszel rá és fedő alatt puhára párolod.
- Botmixerrel pépesíted.
- Közben a vajat a langyosra melegített tejszínhez kevered.
- Kisebb részletekben hozzáadod és belekevered a sütőtök pürét.
- Fűszerezed sóval, kevés csilipaprika krémmel (nem kötelező), őrölt fehérborssal és kakukkfűvel.
- A mártást felforralod és elkészültél.
Elkészítési idő:
- Sütőtök tisztítása, feldarabolása: 10 perc
- Főzés, pépesítés: 25 perc
- Tejszínhez keverés, fűszerezés, felforralás: 15 perc
Összesen: 50 perc
Sütőtök püré tálalása
Tálalhatod:
- húshoz, például sült csirkecombhoz
- rántott zöldségekhez, például karfiolhoz
Sütőtök püré formájában egyszerre többet is készíthetsz és tartósíthatod.
Étel és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások