Hideg paradicsomleves: különlegességét az adja, hogy – a szokásos paradicsomlevestől eltérően – joghurttal készült. Készítsd el, nem bánod meg!
Hideg paradicsomleves joghurttal
Összesen: 40 perc (hidegen készítve: 20 perc)
Hozzávalók
4 személyre
- 1 kg paradicsom (magokra érzékenyeknek 1,3 kg)
- 1 kis joghurt
- 2 kiskanál kristálycukor (nem feltétlenül szükséges)
- 1 lapos kiskanál őrölt fehér bors
- 1 csipet só
- 1 szál bazsalikom
Bevásárlólista
- 1 kg paradicsom (magokra érzékenyeknek 1,3 kg)
- 1 kis joghurt
Emlékeztető: kristálycukor, őrölt fehér bors, só, bazsalikom
Előkészítés
- A paradicsomok héját távolítsd el és darabold fel a paradicsomokat. Ne feledkezz arról, hogy a forró vízbe mártás előtt a paradicsomok szárral ellentétes oldalát kereszt alakban késsel bevágd (így húzható le könnyen a héja)
Hámozott paradicsom
Feldarabolt paradicsom
- Ha érzékeny vagy a magokra, akkor szedd ki a paradicsomok magos belső részét, egy szűrőkanálon csepegtesd le (a lecsepegő levet keverd a leves alapba). A mag nélküli részt darabold fel.
- A bazsalikom leveleit néhány levél kivételével aprítsd fel.
Hideg paradicsomleves elkészítése
- Egy lábosban turmixold össze a paradicsomot.
Paradicsom lábasban
Paradicsom turmoxolás
- Ha túl savanyúnak találod, cukrot tehetsz bele. Fűszerezd sóval, őrölt fehér borssal, a felvágott bazsalikom levél harmadával, majd forrald fel – de akár főzés nélkül is elkészítheted.
Pépesített paradicsom felfőzés
- Amikor már langyosra hűlt, keverd bele a kis pohár joghurtot.
Joghurt hozzáadása
Hideg paradicsomleves alap
- Add hozzá a feldarabolt bazsalikom levél másik harmadát és keverd el a levesben.
Bazsalikom hozzáadása
- Hűtsd le.
Megjegyzés:
- Ha idegenkedsz a magoktól, a pépesítés után passzírozóval eltávolíthatod azokat.
Elkészítési idő:
- Paradicsomok héjazása, darabolása: 15 perc
- Turmixolás, felforralás: 10 perc
- Joghurt hozzáadása, hűtés: 15 perc
Összesen: 40 perc (hidegen készítve: 20 perc)
Hideg paradicsomleves tálalása
Merd ki a levest tányérokba vagy csészékbe, szórd meg a tetejét a felaprított bazsalikom levél másik felével, majd tégy a tetejére az egészben hagyott levelekből.
Garantálom, hogy sikere lesz.
Hideg paradicsomleves tálalva
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások