Juhtúróval töltött gomba: a mennyiségtől függően lehet meleg előétel, vagy főétel is megfelelő körettel, akár egy salátával. Ez a mennyiség meleg előételként adható.
Juhtúróval töltött gomba
Elkészítési idő:
Hozzávalók
10 – 12 db töltött gombához
- 12 db közepes méretű gomba
- 2 db zsemle
- 10 dkg juhtúró
- 1 db tojás
- 1 közepes fej hagyma
- 1 csokor snidling
- 1 kis pohár tejföl
- 2 dkg reszelni való sajt
- 1 lapos kiskanál őrölt bors
- só
Bevásárlólista
- 12 db közepes méretű gomba
- 2 db zsemle
- 10 dkg juhtúró
- 1 db tojás
- 1 közepes fej hagyma
- 1 evőkanál baromfi- vagy sertés-zsír
- 1 csokor snidling
- 1 kis pohár tejföl
- 2 dkg reszelni való sajt
Emlékeztető: frissen őrölt bors, só
Előkészítés
- A gombákat megmosod, szárukat eltávolítod.
- A hagymát és a gombák szárát apróra vágod.
- A sütőtálat kivajazod, zsemlemorzsával beszórod.
- A snidlinget néhány szál kivételével felaprítod.
Juhtúróval töltött gomba készítése
Töltelék készítése:
- A zsírt egy lábosban kiolvasztod. Megpárolod benne az apróra vágott hagymát.
- A zsemléket vízbe áztatod, egy-két perc után kinyomkodod.
- A hagymához adod. Beleteszed a snidling háromnegyed részét, az apróra vágott gombaszárakat és az őrölt borsot. Összekevered.
- Hozzákevered a juhtúrót.
- Beleteszed a tojást és alaposan összedolgozod.
- Ezzel a töltelék elkészült.
Gombák töltése és sütése:
- A tölteléket beletöltöd a gombákba és azokat a sütőtálba teszed.
- Megkened tejföllel, majd egyenletesen elosztva megszórod a reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 175 fokon 20 perc alatt megsütöd.
- Ezzel az étel elkészült.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 20 perc
- Töltelék készítése, gombák megtöltése: 20 perc
- Sütés: 20 perc
Összesen: 60 perc
Tálalás
A gombákból melegen 2 – 3 db-ot kisebb tányérokra teszel. Snidlinggel megszórod. Zöldségeket teszel mellé.
Töltött gombafejeket más módon is készíthetsz – itt találod.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások