Remulád mártás: ((franciául: remoulade) alapja majonéz, tejföllel, különféle friss és tartósított zöldségekkel, fűszerekkel készül. Az íze remek.
Remulád mártás készítése
Elkészítési idő (kész majonézzel): 15 perc
Hozzávalók
4 dl mártáshoz
- 2 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 2 db újhagyma (ha éppen nehezen kapható, tehetsz bele lila hagymát, vagy akár vöröshagymát is)
- 2 db közepes uborka
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 teáskanál tárkony
- 1 kávéskanál fehér bors

Majonéz

Fűszerek
Bevásárlólista
- 2 dl majonéz
- 1 kis pohár tejföl
- 2 db újhagyma
- 2 db közepes uborka
- 1 kis üveg kapribogyó
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: tárkony, őrölt fehér bors, só
Előkészítés
- Az újhagymát karikára vágod, kicsit még felaprítod.

Felkarikázott újhagyma
- Az uborkát apró kockákra vágod.

Feldarabolt uborka
- A kapribogyót összevagdalod.

Feldarabolt kapribogyó
- A petrezselymet felaprítod (egy-két szál maradjon díszítésnek.
Remulád mártás készítése
- A majonézhez hozzákevered a tejfölt.

Majonéz és tejföl

Tartár mártás
- Beleteszed a felaprított zöldségeket és fűszereket.

Mártás készítése
- Fűszerezed petrezselyemmel, tárkonnyal, fehér borssal (ha szükséges, sóval is).
- Jól összekevered és már el is készült.

Mártás készen
Elkészítési idő (kész majonézből):
- Hozzávalók felaprítása: 10 perc
- Összekeverés: 5 perc
Összesen: 15 perc
Tálalás
Kis tálban, tálkákban tálalhatod az ételek mellé, de akár rögtön a tányérokra is teheted.

Remulád mártás

Rántott halhoz
Képek: saját készítésű mártás saját felvételei.



Legutóbbi hozzászólások