Categories Menu

2017. április 16. | Téma: Édes sütemény | 0 hozzászólás

Csokis muffin

Csokis muffin: tésztájában kakaó, benne csoki darabok – ha kedveled a csokoládét és nem szeretnél túl sok időt tölteni a sütemény-készítéssel, akkor ez a Te muffin recepted. Kevés munka van vele, gyorsan elkészül és nagyon finom. Próbáld ki minél előbb!

Csokis muffin 1

 

Elkészítési idő:

  • alkotók összekeverése: 10 perc
  • betöltés formába: 5 perc
  • sütési idő: 25 perc

Összesen: 40 perc (munka: 15 perc)

 

Csokis muffin recept

Alapja a muffin-alaprecept, kis változtatással és egész más ízzel.

Hozzávalók

6 db muffinhoz (ha 12 db-ot szeretnél sütni, vedd mindennek a kétszeresét)

  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1/2 tasak Bourbon vanília aroma vagy 1 tasak vaníliás cukor (nem feltétlenül szükséges)
  • 1/2 – 1 dl tej
  • 5 dkg étccsokoládé

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokon.
  2. Keverd össze a lisztet, a kakaóport,  a sütőport és a sót.
    Hozzávalók 1

    Hozzávalók 1

    Hozzávalók 1 összekeverve

    Hozzávalók 1 összekeverve

  3. Dolgozd össze a vajat a porcukorral, majd keverd hozzá a tojást is.
    Hozzávalók 2

    Hozzávalók 2

    Hozzávalók 3

    Hozzávalók 3

    Hozzávalók 2 és 3 összekeverve

    Hozzávalók 2 és 3 összekeverve

  4. Tedd hozzá a por-keveréket és dolgoz össze.
    Hozzávalók 1 és 3

    Hozzávalók 1 és 3

    Hozzávalók összekeverve

    Hozzávalók összekeverve

  5. Add hozzá a tejet részletekben. Nem lehet megmondani pontosan, mennyi tej kell, mert ez függ a liszttől, a tojás méretétől, a vaj állagától. Az a lényeges, hogy a tészta jól keverhető legyen (lásd a képen), de ne legyen túl lágy.
    Tej hozzáadása

    Tej hozzáadása

    Muffin-alap összekeverve

    Muffin-alap összekeverve

  6. Törd össze, vagy vagdald szét a csokoládét és 3/4 részét keverd a tésztába.
    Csokoládé darabok hozzáadása

    Csokoládé darabok hozzáadása

    Muffin tészta készen

    Muffin tészta készen

  7. Béleld ki a muffin sütőt muffin papírokkal. (Ha van muffin sütőformád, legyen otthon papírod is!)
  8. Töltsd meg a formákat a muffin-masszával. Először tégy mindegyikbe 1 – 1 evőkanálnyit, aztán kicsit kevesebbet. A lényeg: mindegyikbe egyforma mennyiség jusson. (A recept szerinti mennyiségből körülbelül 2/3 magasságig fognak megtelni a formák. Ez így van jól, mert sütés közben szépen feljönnek és fel is púposodnak.
  9. Szórd rá a maradék csokoládét egyenletesen elosztva.

    Muffin tészta formában

    Muffin tészta formában

  10. Tedd be a sütőbe 25 percre. Ellenőrizd tű-próbával, hogy átsült-e a tészta.

    Muffinok sütve

    Muffinok sütve

Csokis muffin tálalása

  • Ebből ne csinálj nagy gondot, rakd ki a muffinokat egy tálra. Lehetne még folyékony csokoládéval leönteni, de anélkül is nagyon finom.
    Csokis muffinok tálalva 2

    Csokis muffinok tálalva

    Csokis muffin tálalva

    Csokis muffin tányéron

 

Képek: saját készítésű sütemény saját felvételei.

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás