Remulád mártás: ((franciául: remoulade) alapja majonéz, tejföllel, különféle friss és tartósított zöldségekkel,  fűszerekkel készül. Az íze remek.

Remulád mártás 1

Remulád  mártás készítése

Elkészítési idő (kész majonézzel): 15 perc

Hozzávalók

4 dl mártáshoz

  • 2 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 2 db újhagyma (ha éppen nehezen kapható, tehetsz bele lila hagymát, vagy akár vöröshagymát is)
  • 2 db közepes uborka
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 kávéskanál fehér bors
Majonéz

Majonéz

Ilyen sűrű a majonéz

Ilyen sűrű a majonéz

Fűszerek

Fűszerek

Előkészítés

  • Az újhagymát karikára vágod, kicsit még felaprítod.
Felkarikázott újhagyma

Felkarikázott újhagyma

  • Az uborkát apró kockákra vágod.
Feldarabolt uborka

Feldarabolt uborka

  • A kapribogyót összevagdalod.
Feldarabolt kapribogyó

Feldarabolt kapribogyó

  • A petrezselymet felaprítod (egy-két szál maradjon díszítésnek.

Elkészítés

  • A majonézhez hozzákevered a tejfölt.
Majonéz és tejföl

Majonéz és tejföl

Tartár mártás

Tartár mártás

  • Beleteszed a felaprított zöldségeket és fűszereket.
Remulád mártás készítése

Mártás készítése

Tartár mártás fűszerekkel

Tartár mártás fűszerekkel

  • Fűszerezed petrezselyemmel, tárkonnyal, fehér borssal (ha szükséges, sóval is).
  • Jól összekevered és már el is készült.
Remulád mártás készen

Mártás készen

Elkészítési idő (kész majonézből):

  • Hozzávalók felaprítása: 10 perc
  • Összekeverés: 5 perc

Összesen: 15 perc

Tálalás

Kis tálban, tálkákban tálalhatod az ételek mellé, de akár rögtön a tányérokra is teheted.

Remulád mártás 2

Remulád mártás

Remulád mártás rántott halhoz 2

Remulád mártás rántott halhoz

 

Képek: saját készítésű mártás saját felvételei.

 

Ha tetszett, mutasd meg másoknak is: