Túrókrém: a túrós sütemények, édességek tölteléke. Ha ezt az egyet megtanulod, bátran felhasználhatod többféle túrós édességbe: pitébe, rétesbe, palacsintába.
Túrókrém recept
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók
	
		 
	Hozzávalók  Pitéhez 
20 x 20 -as tepsihez Pitéhez 
20 x 30 -as tepsihez Réteshez  
1 rúdhozPalacsintához  
	
		 
	Túró, dkg  30 45 25 
	 
		 
	Tejföl, evőkanál 3 4 2 
	 
		 
	Porcukor, evőkanál 4 6 3 
	 
		 
	Búzadara, teáskanál 2 3 2 
	 
		 
	Tojás, db 2 3 2 
	 
		 
Mazsola dkg  5 8 5 
	 
Bevásárlólista
A táblázatban szereplő mennyiségekkel
- Túró
 - Tejföl
 - Tojás
 - Mazsola
 
Emlékeztető: porcukor, búzadara
Megjegyzések:
- A töltelékben a túró ne legyen nagyon száraz, ha göröngyös, a csomókat elég nehéz szétnyomkodni. Ezért jobban teszed, ha a téglalap alakúra csomagolt, kissé magasabb nedvességtartalmú túrót vásárolsz.
 - A cukor mennyiségét a töltelékben változtathatod aszerint, hogy milyen édesre szeretnéd. Ha a végén kiderül, hogy mégsem elég édes, a kész süteményt megszórhatod porcukorral és legközelebb több cukrot teszel bele.
 - A búzadara mennyiségével vigyázz, mert ha több kerül bele, általában egy idő után megkeményedik és másnap már nem élvezhető. Megfelelő mennyiség esetén viszont másnapra is puha marad a töltelék.
 - Mazsolát nem feltétlenül kell hozzátenni, anélkül is finom lesz, és van, aki nem is szereti.
 
A túrókrém elkészítése
- Ha mazsolával készíted, a mazsolát megmosod és beáztatod vízbe vagy egy kis rumba.
 - A túrót egy villával szétnyomkodod.
 - Hozzáteszed a tejfölt, a cukrot és egyenletesre összedolgozod.
Túró, tejföl, cukor
 - Belekevered a tojások sárgáját, a búzadarát (és a mazsolát).
Tojás sárgája és búzadara hozzáadása
 - A tojások fehérjét néhány csepp citrommal vagy egy csipet sóval habbá vered. Amikor már felhabosodott, részletekben hozzáadod a cukrot és tovább vered, amíg kemény hab nem lesz belőle.
Felvert tojásfehérje
 - A tojáshabot óvatosan a töltelékhez kevered. Lehetőleg ne törjön össze, de azért rendesen össze legyen keverve.
Tojáshab hozzáadása
Túrókrém készen
 
Elkészítési idő:
- Hozzávalók előkészítése, összekeverése: 7 perc
 - Tojáshab felverése, összekeverés: 8 perc
 
Összesen: 15 perc
A túrókrém felhasználása
Attól függ, mihez készítetted:
- rárakod a túrós pite alsó lapjára
Túrókrém pitén
Túrós pite
 - megtöltöd vele a túrós rétest
Túrós rétes
 - belecsavarod túrós palacsintába (ha így készíted a túrós palacsinta töltelékét, akkor a palacsintákat egy sütőtálban 10 – 15 percre be kell tenned a sütőbe (170 fokon), mert a tojáshabnak és a búzadarának meg kell főnie – természetesen egyszerűbb palacsinta tölteléket is készíthetsz).
 
Képek: saját készítésű túrókrém saját felvételei.
						
							








			
			
			
			

Legutóbbi hozzászólások