Hagyma saláta: méltánytalanul elhanyagolt salátaféle. Salátalével készítve a hagyma elveszti erős ízét és sokféle étel egészséges és kellemes kiegészítője lehet.
Hagyma saláta
Elkészítési idő:
Hozzávalók
- 6 db közepes méretű hagyma (vörös- és lila vegyesen)
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál 10 %-os ecet
- 3 dl víz
Bevásárlólista
- 6 db közepes méretű hagyma (vörös és lila vegyesen)
Emlékeztető: só, kristálycukor, 10 %-os ecet
Hagyma saláta készítése
- A hagymákat megtisztítod és karikákra vagy félkarikákra vágod. Egy tálba teszed.
- Megsózod a kiskanál sóval és állni hagyod.
- Közben elkészíted a salátalét: 3 dl vízben feloldod a cukrot és az ecetet.
- Ráöntöd a hagymára. Többször jól összekevered. Ezzel a saláta el is készült.
Elkészítési idő:
- Hagymák tisztítása, felszeletelése: 10 perc
- Salátalé készítése, összekeverés: 5 perc
Összesen: 15 perc
Megjegyzés:
A hagyma gyakran szerepel saláták, például paradicsomsaláta, krumplisaláta alkotójaként.
Felhasználás
Többféle meleg és hideg ételhez fogyasztható salátaként, például nagyon jól illik a puliszkához. Fogyasztás előtt célszerű készíteni, de a maradék üvegben egy-két hétig tárolható (utána megpuhul és már nem lesz igazán jó).
Étel és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások