Hagyma saláta: méltánytalanul elhanyagolt salátaféle. Salátalével készítve a hagyma elveszti erős ízét és sokféle étel egészséges és kellemes kiegészítője lehet.

Hagyma saláta

Hagyma saláta

Elkészítési idő:

Hozzávalók

  • 6 db közepes méretű hagyma (vörös- és lila vegyesen)

    Vörös és lila hagyma

    Vörös és lila hagyma

  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál 10 %-os ecet
  • 3 dl víz

Bevásárlólista

  • 6 db közepes méretű hagyma (vörös és lila vegyesen)

Emlékeztető: só, kristálycukor, 10 %-os ecet

Hagyma saláta készítése

  1. A hagymákat megtisztítod és karikákra vagy félkarikákra vágod. Egy tálba teszed.

    Hagymák felszeletelve

    Hagymák felszeletelve

  2. Megsózod a kiskanál sóval és állni hagyod.
  3. Közben elkészíted a salátalét: 3 dl vízben feloldod a cukrot és az ecetet.
  4. Ráöntöd a hagymára. Többször jól összekevered. Ezzel a saláta el is készült.Hagyma saláta

Elkészítési idő:

  • Hagymák tisztítása, felszeletelése: 10 perc
  • Salátalé készítése, összekeverés: 5 perc

Összesen: 15 perc

Megjegyzés:

A hagyma gyakran szerepel saláták, például paradicsomsaláta, krumplisaláta alkotójaként.

Felhasználás

Többféle meleg és hideg ételhez fogyasztható salátaként, például nagyon jól illik a puliszkához. Fogyasztás előtt célszerű készíteni, de a maradék üvegben egy-két hétig tárolható (utána megpuhul és már nem lesz igazán jó).

Lila hagyma saláta

Lila hagyma saláta

Puliszka hagyma salátával

Puliszka hagyma salátával

Hagyma saláta üvegben 2

Üvegben

 

Étel és képek: Pap Zsuzsa