Rántott haltej: hagyományos módon panírozva (liszt, tojás, zsemlemorzsa), forró olajban kisütve. Percek alatt – igazi étel vagy meleg előétel különlegességet készíthetsz!
Rántott haltej
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 4 – 8 darab ponty haltej
- 2 – 3 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- 3 – 4 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- napraforgó olaj a sütéshez
Megjegyzések:
- A haltej a halasoknál általában kapható. Elég drága, viszont kis mennyiség kell belőle. (A főétel mennyiségétől függően egy vagy két darabot vásárolj ( a képen 2 kisebb darabot látsz).
- Akár főételt is készíthetsz belőle. Mivel nagyon laktató, ez esetben se számlolj négy darabnál többet személyenként.
- A képeken egy adag készítését láthatod (ez a mennyiség egy ponty teje volt).
Bevásárlólista
- haltej (felhasználási céltól függő mennyiségben)
Emlékeztető: liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, napraforgó étolaj
Előkészítés
- A haltejet a rajta levő fölösleges dolgoktól megtisztítod, leöblíted. (A rajta levő hártyát ne szedd le, mert szét fog esni. )
- Sütés előtt fél órával kissé megsózod.
Rántott haltej készítése
- A megtisztított haltejet panírozod: lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatod, egy tálcára rakod. Nagyon gyorsan megsül, ezért panírozd be az egész mennyiséget. (A panírozás is gyorsan fog menni.)
- Egy nagyobb serpenyőben kb. egy ujjnyi napraforgó olajat felforrósítasz.
- Beleteszed a panírozott haltej darabokat lehetőleg úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.
- Egy perc után alányúlsz egy villával és megnézed, hogy megsült-e az alsó oldal.
- Ha az alsó oldal aranybarnára sült, megfordítod és megsütöd a másik oldalát is.
- Szűrőkanálon lecsepegteted.
- Papírtörlőn pihenteted. Ezzel az étel el is készült.
Elkészítési idő:
- Panírozás: 10 perc
- Sütés két adagban: 10 perc
Összesen: 20 perc
Rántott haltej tálalása
- Előételként tedd egy salátalevélre citromkarikával.
- Főételként: tálald néhány darab sült burgonyával, salátával és/vagy más zöldségekkel, salátával, citromkarikával.
Ha inkább rántott pontyot keresnél, azt is találsz az oldalamon.
Étel és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások