Hűtőszekrény: manapság fontos a háztartásban olyan típus, amelynek kapacitását, belső tereit maximálisan kihasználhatjuk tárolásra és frissen tartásra.

Intelligens hűtőszekrény

Mit jelent egy hűtőszekrény intelligenciája?

Semmiképpen nem azt, hogy leltározza a benne levő élelmiszereket és kijelzi, hogy mikor mit vásárolj vagy akár fel is adja a megrendelést. Nem, azért még itt nem tartunk, talán nem is lenne igazán jó.

Sokkal inkább a következő tulajdonságokat értjük alatta:

 • helykihasználása maximális, elrendezése praktikus, hőelosztása ideális és részben változtatható legyen
 • legyen energiatakarékos
 • feleljen meg a környezetvédelmi igényeknek
 • ne legyen ártalma az egészségre

Ilyen, mondhatjuk: intelligens a  Samsung legújabb alul  fagyasztós konstrukciója, amelynek darabjai nem csupán szép megjelenésükkel tűnnek ki, de exkluzív tulajdonságaikkal is rendelkeznek.
Most nem szeretnék írni a hűtőben levő hő-eloszlásról, valamint arról, hogy melyik élelmiszerfajtát hol célszerű tárolni, mert arról már írtam régebben itt. Inkább megismertetlek a Samsung gyártmány – néhány praktikus részletével

Maximális helykihasználás, ideális hőmérsékletek

 •  Könnyedén elérhető hátsó helyek: a polcok könnyen kihúzhatók, így egyszerűen elérhetők a polc hátsó részében tárolt élelmiszerek is. Ez is a minden eddiginél tökéletesebb helykihasználást segíti.
 • Hűtő a hűtőben: önálló vezérléssel rendelkező rekesz, amelynek hőmérséklete mindig a rekeszben található élelmiszer igényeihez igazítható, így olyan mintha két hűtőnk lenne. Két különböző hőmérséklet: 0 illetve 3 fok beállítása lehetséges a benne elhelyezett élelmiszerek optimális igényéhez igazodva.
 • Teljesen kihúzható fagyasztófiókok: így egyszerűbbé válik az ételek rendszerezése és kivétele.
 • Praktikus kivehető kosarak
 • Még több hűthető ital a szomjas torkoknak: a hűtőszekrény ajtajának belső oldalán széles és mély, állítható ajtórekeszeket.

Hűtőszekrény - intelligens megoldásokkal

A hűtőszekrény energiatakarékossági, környezet- és egészség védelmi kérdései

Minden háztartás egyik legnagyobb energiafogyasztója a hűtőszekrény, mert nagyméretű és a nap 24 órájában üzemel.
Ezért egyre több fogyasztó tartja fontos kérdésnek az energiafogyasztást részben környezetvédelmi szempontból, részben a családi kassza állapota miatt nem mindegy, milyen hűtőszekrény üzemel a háztartásokban. .

Az intelligens hűtőszekrény kompresszora képes hideg levegővel gyorsan szabályozni a hűtőben lévő hőmérsékletet. A mélyhűtő fiókokban nem képződik jégréteg (az élelmiszerek felületén sem).ezért nincs is többé szükség leolvasztásra. A bennük tárolt élelmiszerek igen rövid idő alatt lehűlnek. Ezáltal három cél is megvalósul:

 •  az energamegtakarítás
 • környezetvédelem
 • egészségvédelem (az ideális tárolás és az alacsonyabb zajszint miatt).

Ez a hűtőszekrény manapság még elég borsos áron (100 ezer Ft felett) kapható. Reméljük, hogy ezen technológiák elterjedésével az árak is kedvezőbben alakulnak majd.

Érdekelhet még:

Hűtő tisztítása 4 lépésben

Tárolás hűtőszekrényben

Forrás: Samsung hűtőszekrény leírás és képek