Tálalás: művészet. Jó kiegészítői a színes zöldségek, mert felöltöztetik ételeinket. Csak néhány perc és a hamupipőkéből királylány lehet – az ételek között is.

Grillezett csirkemell zöldségekkel

Tálalás – ételek

Ha csak úgy odateszed a tányérra, megeszik ugyan, de semmi ováció, semmi dicséret. Te meg csodálkozol, hogy nem ízlett? Dehogynem, de semmi élmény, semmi rendkívüli. Az étkezés élményét a tálalás módja jelentősen növelheti.

Kezdj el gondolkodni  azon, hogyan varázsold az ételt olyanná, hogy mindenkinek jól essen ránézni, vagy akár elálljon szeme-szája és te bezsebelhess dicsérő szavakat.

Vajon mit teszel?

grill-csirke-cukkini-paradicsom2

Megnézed az ételcsodákat könyvekben, a TV-ben és először lelkes leszel, utána meg elkedvetlenedsz, mert az ott használt anyagok beszerzéséhez és a profi díszítéshez nincs sem szakértelmed, sem elég időd. Ez könnyen elkedvetleníthet, mert azt gondolhatod, hogy a megfelelő tálalás elérhetetlen feladat számodra. Pedig nem így van.

Színes zöldségek

Te is megteheted nagyon egyszedrű eszközökkel, hogy az étel neked is, és az ételt elfogyasztóknak is maradandó élménnyé váljon. Mit tehetsz? A megoldáshoz nem kell bejárnod a várost, nem kell tanfolyamokon különféle alakzatok elkészítését megtanulnod, csak otthon tartanod egyszerű eszközöket:

  • tarts otthon színes zöldségeket paprikát – sárgát, zödet, pirosat, paradicsomot uborkát, lila hagymát, petrezselymet
  • és egy jó éles kést – ezekkel csodát művelhetsz.

hal-reggelire-szinesben

Egy kis fantáziával  olyan ételt varázsolhatsz, , hogy mindenki megcsodálja, sőt eláll szeme-szája.

Ha nincs jó ötleted, egyedül nem megy és segítségre van szükséged, tájékozódj

itt!

A terítésről itt olvashatsz.

Tálalás színes zöldségekkel képei: saját készítésű ételek saját felvételei