Rumos fűszeres szilva dzsem: különleges szilva dzsem, a rum és a fűszerek teszik különlegessé. Próbáld ki, meglátod, nem bánod meg.
Rumos fűszeres szilva dzsem
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók
- 1,75 kg magozott, tisztított szilva (2 kg-ból lett)
- 0,5 kg cukor
- 6 db fahéj (kis darabok)
- 6 db szegfűszeg
- o,5 dl rum
- 1 zacskó Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 vagy hasonló zselésítő adalék
Bevásárlólista
- 2 kg szilva
- 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
- 1 kis üveg rum (nehezen kapható) vagy rumaroma
Emlékeztető: cukor, fahéj, szegfűszeg,
Előkészítés
- A szilvát alaposan megmosod, folyó víz alatt leöblíted, kimagozod.
- Ráteszed a cukrot és kevergetés közben addig vársz, amíg a cukor feloldódik. Amennyiben a dzsemfix leírása máskép ajánlja, kövesd az ott leírtakat.
- Közben elkészíted a fűszeres oldatot: a fahéjat és szegfűszeget fél deci vízben kb. 5 percig főzöd, majd leszűröd.
Rumos fűszeres szilva dzsem készítése
- Egy nagyobb lábosba teszed.
- Hozzáteszed a leszűrt fűszeres oldatot és elkezded főzni. A szilva kissé puhuljon meg, de ne főzd szét.
- Hozzáadod a rumot, a zselésítő adalékot és annak előírásai szerint készre főzöd.
- Forrón üvegekbe töltöd.
- Az üvegeket lezárod és száraz dunsztban kidunsztolod.
Elkészítési idő:
- Szilva kimagozása, cukrozás, a cukor feloldása: 30 perc
- Fűszerek kifőzése vízben: 10 perc
- Dzsem főzése, üvegekbe töltés, üvegek lezárása: 10 perc
Összesen: 50 perc
Felhasználás, tárolás
A száraz dunsztból kivett üvegeket felcímkézed, száraz, szellős, hűvös helyen tárolod. Felbontás után hűtőben tartod.
Sűrű szilvalekvár készítésének leírását itt találod.
Képek: saját készítésű szilvadzsem saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások