Zöldbableves kétféle sűrítéssel: egyes leveseket, főzelékeket reszelt krumplival is sűríthetsz. Ha nem elég sűrű, a tejfölt habarás formájában add hozzá.
Zöldbableves kétféle sűrítéssel
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók
- 2 adaghoz
- 50 dkg mirelit zöldbab
- 3 dl csirke alaplé
- 15 dkg reszelt krumpli
- 1 teáskanál liszt
- 3 evőkanál 20 %-os tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só
Megjegyzések:
- Ha több adagot szeretnél, számold át a hozzávalókat.
- Az alaplé helyett használhatsz vizet, de nem lesz olyan ízletes az étel, mint alaplével.
- A krumplit érdemes sűrítőanyagként használni liszt helyett. Ha nem elég sűrű, a tejfölt 1 teáskanál liszttel habarás formájában is hozzáadhatod.
- Jó sűrítőanyag lehet a maradék krumplipüré is, ha extra adalék nélkül készült.
- Friss zöldbabból is elkészítheted, de hosszabb ideig fog tartani, mert a zöldbabot le kell tisztítani és fel kell darabolni.
- Petrezselyem helyett készítheted kaporral is.
Bevásárlólista
- 50 dkg mirelit zöldbab
- 3 dl csirke alaplé
- 2 db közepes krumpli
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: alaplé, liszt, tejföl, só
Előkészítés
- A krumplit lereszeled.
Reszelt krumpli
- A petrezselymet apróra vágod. Néhány szálat díszítéshez félretehetsz.
Zöldbableves kétféle sűrítéssel – elkészítés
- A zöldbabot egy alkalmas méretű lábosba teszed. Hagyod kissé felmelegedni. Az alaplevet felmelegítve hozzáteszd. Ha nem lepi el a zöldséget, pótold meleg vízzel.
Mirelit zöldbab alaplével
- Tedd hozzá a reszelt krumplit.
Főzés előtt reszelt krumplival
- Kezd el főzni. Közben kóstold meg. Ha nem elég sós, adj hozzá sót ízlésed szerint.
Főzés
- Amikor megfőtt, nézd meg elég sűrű-e. Ha nem, készíts habarást 1 teáskanál lisztből és 3 evőkanál tejfölből. Hígítsd fel a forró főzőlével. Keverés közben add a főzelékhez.
Habarás 1
Habarás 2
- Tedd hozzá a vágott petrezselyem háromnegyed részét is és forrald fel.
Petrezselyem hozzáadása
- Ezzel a főzelék elkészült.
Főzelék készen
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 10 perc
- Főzés 15 perc
- Habarás, felforralás 10 perc
Összesen: 35 perc
Tálalás
A főzeléket tányérokra szeded. Megszórod vágott petrezselyemmel. Ha hagytál néhány szálat, azzal díszítheted.

Tálalás
Zöldbabfőzeléket rántással itt találsz.
Étel és képek: Pap Zsuzsa











Legutóbbi hozzászólások