Karfiol palacsintatésztában: ha nincs kedved három rétegben panírozni, forgasd a karfiol rózsákat sütés előtt palacsintatésztába. Gyorsabban kész vagy és finom lesz.
Karfiol palacsintatésztában
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
6 nagy rózsa karfiol (a maradékból készülhet karfiol vagy zöldségleves)

Karfiol rózsák
A palacsintatésztához:
- 6 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- só (hogy kellemes ízű legyen a massza)
A sütéshez:
- napraforgó olaj (annyi, hogy lebegjenek benne a karfiolok)
Bevásárlólista
- 1 nagyobb fej karfiol
Krfiol fej
- 1 db tojás
- 1 liter napraforgó olaj
- Emlékeztető:
- liszt, tej, só
Előkészítés
- A karfiolt letisztítod, rózsáira szeded.
Karfiol rózsák
- A fölösleges leveleket és hibás részeket eltávolítod.
- A 6 külső nagyobb rózsát használod fel (annyit, hogy 4 adag legyen belőle), a többit más célra félre teszed.
- Ha zöldségekkel tálalod, azokat szeleteld fel.
- Ha otthon készül a majonéz, azt előre készítsd el.
Elkészítés
- A lisztet és a tojást összekevered.
- Fokozatosan hozzáadod a lisztet. Dolgozz habverővel, akkor nem lesz csomós.
- Tegyél bele kevés sót.
- Végül keverd bele a 2 evőkanál napraforgó olajat.
Palacsinta tészta
Megjegyzések:
- Vigyázz, sűrű tésztát készíts (mintha vastag palacsintákat akarnál sütni), különben a panír könnyen lefolyik a rózsákról és alig marad rajta valami.
- A karfiolnál elég nehéz kiszámítani, hogy mennyi palacsintatészta kell hozzá, mivel becsurog a rózsák közé is. Ha a fenti mennyiség kevésnek bizonyul, készíts még hozzá, ha sok lesz, süss belőle palacsintát.
Karfiol elkészítése:
- A karfiol rózsákat előfőzöd. A nyers karfiol elég nehezen bundázható – de vigyázz, ne legyen puha, mert akkor könnyen szétesik. (Amikor kiszedted, öblítsd le hideg vízben, hogy ne puhuljon tovább.)
Karfiol blansírozása
- Az előfőzött rózsákat kettévágod, így kevesebb olaj kell a sütéshez.
Karfiol rózsák feldarabolva
- Az olajat felmelegíted (elég forró legyen, hogy a tészta a sütésnél gyorsan megszilárduljon).
- A kettévágott rózsákat beleforgatod a palacsintatésztába.
Karfiol palacsintatésztába forgatva
- A forró olajban megsütöd. Félidőben meg kell fordítanod. Gyorsan átsül, hiszen előfőzött volt.
Sütés
- Kiszeded egy nagyobb szűrőkanálra és lecsepegteted.
- Rácsra vagy dupla papírtörlővel bélelt tálra teszed.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 15 perc
- Palacsintatészta elkészítése: 5 perc
- Panírozás: 2 részletben: 10 perc
- Sütés 2 részletben: 15 perc
Összesen: 45 perc
Karfiol palacsintatésztában – tálalás
Tálalhatod majonézzel, friss zöldségekkel, fejes salátával:

Tálalva 1

Tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa









Legutóbbi hozzászólások