Kapros hagymás újkrumpli: a petrezselyem helyett használj néha kaprot és hagymát. Ez nem a megszokott újkrumpli lesz, de ugyanolyan finom. Próbáld ki!
Kapros hagymás újkrumpli
Elkészítési idő:
Hozzávalók
4 adaghoz
- 1 kg újkrumpli
- 2 db közepes lila hagyma
- 4 szál újhagyma
- 1 csokor kapor
- 4 dkg vaj
- só
- a tálaláshoz 1/4 kígyó uborka
Megjegyzés:
- A képek 2 adag készítését ábrázolják.
Bevásárlólista
- 1 kg újkrumpli
- 2 db közepes lila hagyma
- 1 csomó újhagyma
- 1 csokor kapor
Emlékeztető: só, vaj, tálaláshoz zöldség: ami otthon van.
Előkészítés
- A krumplit megmosod, felteszed főzni.
Krumpli főzése
- A hagymákat megtisztítod, karikákra vágod. (Az újhagyma sötétzöld részt nem használod fel.)
Kapor, fehér- és lilahagyma
- A kaprot apróra darabolod.
Kapor, fehér- és lilahagyma párolásra előkészítve
- A megfőtt krumplira hideg vizet engedsz, kiszeded a vízből, héját lehúzod.
Főtt krumpli
Megjegyzés:
- Mostanában az újkrumpli is már elég nagy, ezért a korábbi módszert (levakarod, a nem főzöd meg, csak sütöd) – manapság már nem lehet alkalmazni. – Ha sütőben sütöd, a héját rajta is hagyhatod.
Kapros hagymás újkrumpli készítése
- A vajat egy serpenyőben megolvasztod.
- Ráteszed a karikákra vágott hagymákat, és üvegesre párolod.
- Az utolsó percben a kaprot is hozzáadod.
Hagyma és kapor párolása
- Ráteszed a krumplikat, többször átforgatod, hogy a felületük egy kicsit átsüljön.
Krumpli sütése
- Amikor ez megtörtént: előkészíted a tálalásra: a hagymát és a kaprot a tetejükre szórod.
Újkrumpli készen
Elkészítési idő:
- Előkészítés, krumpli főzése: (20 – )30 perc a krumpli méretétől függően. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy mikor van készen. Közben az újhagymát és a lila hagymát karikákra felszeleteled, a kaprot felaprítod.
- Krumpli pirítása a hagymával és kaporral.
Összesen: 40 perc
Kapros hagymás újkrumpli tálalása
A kapros hagymás újkrumplit általában köretként tárolhatod többféle húsételhez, leginkább rántott vagy sült húsokhoz. (Pörkölthöz, paprikáshoz nem illik.) Én most egy fűszeres csípős sült csirkecombhoz tálaltam.
Ha színesíteni szeretnéd a tányért, akkor valamilyen színes zöldséggel (uborka, piros kápia paprika, koktél paradicsom) megteheted.
Tálalva 1
Tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások